Pellanet

Πετρόπουλος: Μπορεί να μειώσουμε τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία

Την επανεξέταση του ποσού του προστίμου που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις για αδήλωτη εργασία φαίνεται πως εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε επίκαιρη ερώτηση το πρωί της Παρασκευής του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, υποστήριξε ότι το πρόστιμο αυτό που επιβάλλεται σήμερα και ανέρχεται σε 10.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο καταλήγει να είναι ανείσπρακτο και για αυτό σύμφωνα με τον ίδιο μελετάται το θέμα και «θα το δούμε μαζί με τα πρόσθετα μέτρα για τη φοροδιαφυγή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιο υπουργός.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κόκκαλης, χαρακτήρισε εξωπραγματικό το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για αδήλωτη εργασία, προτείνοντας το ποσό αυτό να μειωθεί στα 3.000 ευρώ.

 

 

 

 

Πηγή:iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:14 - Δήμος και νοσοκομείο στα Γιαννιτσά απαξίωσαν ευεργέτες

10:12 - Σε δωρεά ειδικού οχήματος για παιδιά με αναπηρία στο δήμο Σητείας προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων

10:06 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

10:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Πηγές Αραβησσού.

10:02 - ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:07 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ‘Στόμα Υγειές, Νους Υγιής”

10:59 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

10:58 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Β΄ ΣΤΑΣΗ)

10:05 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ”Φυσικοθεραπεία σε όλες τις ηλικίες”

09:59 - Άμεσες απαντήσεις ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η τραγική υπόθεση-φιάσκο της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη