Pellanet

Πιερρακάκης: Πώς θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών

Πληροφορίες για τον τρόπο διάθεσης της Freedom Pass ή της κάρτας Ελευθερίας, μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έδωσε κατά την παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ενθαρρύνουμε νέους 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, δύο τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, είπε εισαγωγικά ο κ. Πιερρακάκης. Ανέφερε ότι η κάρτα ελευθερίας θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες 1996-2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/21 και 31/12/21. Όπως είπε πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα η οποία αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Η αξία της θα ανέρχεται στα 150 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη εντός του Ιουλίου και πριν το τρίτο δεκαήμερο.

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και θα δίνεται δυνατότητα επιλογής για τις παρακάτω κατηγορίες:

Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
Ενοικίαση οχημάτων
Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
Ταξιδιωτικά γραφεία
Κινηματογράφος
Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Όσοι νέοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να την αποκτήσουν μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και SMS.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Πιερρακάκη η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού, χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:02 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

14:32 - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ! ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

14:29 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

14:25 - 1η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΛΑΖΟ

14:21 - ΟΥΤΕ “ΠΡΑΣΙΝΟ”, ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φ/Β ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΜΠΑΛΑΙΪΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ.

14:27 - Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

14:22 - Ο Προέδρος της Βουλής σε εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

14:19 - Στην Κρύα Βρύση με παραγωγούς ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης

14:16 - Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

14:14 - Υλοποίηση Δράσεων Παράκτιων και Υποβρύχιων Καθαρισμών στη Χαλκιδική από την Περιβαλλοντική Οργάνωση ISEA