Pellanet

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και συνεχίζει να τα προστατεύει είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή, στην τελετή ορκωμοσίας 95 νέων Λιμενοφυλάκων της Εκπαιδευτικής Σειράς 2019 - 2020.

«Δεν είναι τυχαία η προπαγανδιστική προσπάθεια της Τουρκίας, που επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει τους θύτες ως θύματα, είναι πραγματικά λυπηρό το ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα, που αντί να στηρίξουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αντί να συμβάλλουν στην προβολή της αλήθειας, είτε υιοθετούν την προπαγάνδα αυτή, είτε - πάντως- δεν την αντικρούουν», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης από την τελετή, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας απευθυνόμενος στου νέους λιμενοφύλακες είπε ότι «η στιγμή αυτή είναι ξεχωριστή για τον κάθε έναν από εσάς καθώς εντάσσεστε στο δυναμικό του Σώματος σε μία εποχή που το Λιμενικό αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται και εκσυγχρονίζεται».

«Θέλω, λοιπόν, σήμερα», σημείωσε, «να σας βεβαιώσω ότι συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος, ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν σε αυτό, ότι συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Για μας, η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και συνεχίζει να τα προστατεύει, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει».

«Είμαι βέβαιος», είπε ακόμη ο κ. Πλακιωτάκης, «ότι όχι μόνο θα αγαπήσετε τον χώρο του οποίου αποτελείτε πλέον μέλη, αλλά και θα τον κάνετε τρόπο ζωής, θα τον ενισχύσετε και με τη δράση και τις γνώσεις σας, θα συμβάλλετε στη βελτίωση του και θα τον πάτε μακρύτερα από το σημείο που τον παραλαμβάνετε σήμερα».

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ενώ παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Α' υπαρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Ισάκογλου Νικόλαος, ο Β' υπαρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος, καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ