Pellanet

Πλησιάζει η ώρα της δίκης της υπόθεσης ʼλεξ

Απόφαση του Αρείου Πάγου για την κατ’ εξαίρεση εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης εξαφάνισης του μικρού ʼλεξ στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αναμένουν οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές της Βέροιας έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν προς το ανώτατο δικαστήριο. Ο λόγος που επικαλούνται είναι οι εντάσεις που πιθανό να προκληθούν, εάν η δίκη διεξαχθεί στη Βέροια. Το αίτημα έχει υποβληθεί στον ʼρειο Πάγο από το Νοέμβριο και η απόφαση αναμένεται το προσεχές διάστημα.
Ο προσδιορισμός των δικών φέρεται να καθυστερεί και λόγω της νέας μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε πριν από λίγους μήνες η μητέρα του ʼλεξ, Νατέλα, ζητώντας να καταθέσουν άλλα επτά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να γνωρίζουν επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης του γιου της.
Σύμφωνα με τη Νατέλα, οι μαρτυρίες των προσώπων σκιαγραφούν την εμπλοκή ενός ακόμη προσώπου που φέρεται να συμμετείχε στην εξαφάνιση του παιδιού της, πρόσωπο το οποίο από την αρχή η Νατέλα επέμενε πως έπαιξε ρόλο στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες δεκατρείς από τους δεκατέσσερις εμπλεκόμενους (πλην του πατέρα ενός από τους ανήλικους) είχαν εμφανιστεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, για να δώσουν διευκρινίσεις.
Ο εισηγητής της πρότασης παραπομπής σε δίκη των 14 εμπλεκόμενων υιοθετεί το σενάριο της Μπαρμπούτας. Σύμφωνα με αυτό και όπως κατέθεσαν δύο από τα παιδιά, η παρέα των πέντε ανήλικων μετέφερε το άψυχο σώμα του ʼλεξ στη γέφυρα της Μπαρμπούτας και το εναπόθεσε στην όχθη του ποταμού Τριπόταμου. Ο εισηγητής δέχεται και την εκτίμηση που διατύπωσε ο ειδικός εφέτης-ανακριτής Μιχαλάκης Γεωργίου, ότι "το σώμα του ʼλεξ εξαφανίστηκε με άγνωστο τρόπο και προς άγνωστη κατεύθυνση". Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μουράτη, οι πέντε ανήλικοι παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βέροιας με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο από κοινού και περιύβριση νεκρού από κοινού. Μαζί τους θα καθίσει στο εδώλιο ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο ανήλικων Ελληνόπουλων, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατ' εξακολούθηση. Οι γονείς των παιδιών -επτά άτομα- παραπέμπονται σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων, ενώ ο παππούς των Ελληνόπουλων παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας με τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ εξακολούθηση.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27