Pellanet

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης μετά από μία επιτυχημένη πολιτική παρέμβαση και με την Α.Π. 10026 ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, πέτυχε τη γραπτή δέσμευση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργου Ντόλιου «για την τροποποίηση του ισχύοντος Νομικού πλαισίου ως προς τρόπο σφράγισης των καταστημάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος». Ειδικότερα, ο κ. Γιουματζίδης ζήτησε στα πλαίσια της αρχής της αναλογικότητας να μην αφαιρείται οριστικά ή προσωρινά η άδεια λειτουργίας ενός καταστήματος με μοναδικό κριτήριο τη βεβαίωση τριών παραβάσεων ή την υποβολή τριών μηνύσεων από ιδιώτη χωρίς προηγουμένως να έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη. Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε το Προεδρικό Διάταγμα 180/1979, με βάση του οποίου δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής διοικητικού μέτρου της σφράγισης ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως αναχρονιστικό. Σε απάντησή του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι «η άδεια αφαιρείται προσωρινά για χρονικό διάστημα 10 έως 60 ημερών και το κατάστημα σφραγίζεται εάν βεβαιωθούν από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο , εντός έτους 3 παραβάσεις που αναγράφονται στο άρθρο 2 παρ. 2α ή εναλλακτικά, εκδοθούν, ύστερα από μηνύσεις ιδιωτών, 3 καταδικαστέες αποφάσεις για τις ίδιες» . Ωστόσο, ο κ. Ντόλιος τόνισε ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η αλλαγή του Νομικού πλαισίου, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη και δήλωσε ότι « στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη να θεσπιστούν ρυθμιστικά πλαίσια που θα δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ως προς τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεών τους και δεν θα τους αφαιρείται η άδεια είτε μόνιμα είτε προσωρινά λόγω μηνύσεων. Τέλος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιουματζίδης «κάθε παράβαση δεν είναι ίδια και συνεπώς δεν θα πρέπει να αντιστοιχεί στην ίδια μορφή κύρωσης».

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ