Pellanet

Πως θα φορολογηθούν τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία

Αφορολόγητο μόνο για την πρώτη κατοικία, το οποίο αν δεν καλύπτεται από το σπίτι που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες, δεν θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, φαίνεται ότι αποτελεί την κεντρική ιδέα του νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, το αν θα αφορά πράγματι τη μεγάλη ακίνητη περιουσία ή αν θα αγγίζει και τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα θα φανεί όταν ξεκαθαριστούν το ύψος του αφορολόγητου και η διάρθρωση του νέου φόρου.

Προς το παρόν, το βέβαιο είναι ότι η δόση Φεβρουαρίου για τον ΕΝΦΙΑ ήταν η τελευταία. Κατά την εφημερίδα, οι αποφάσεις για τα ακίνητα θα έχουν ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για ύψος αφορολόγητου που αρχίζει από τα 100.000 ευρώ και φτάνει έως τα 450.000 ευρώ.

Πιθανότερο όριο θεωρείται το αφορολόγητο μεταξύ 100-200.000 ευρώ. Αν ο πήχης τοποθετηθεί στα 100.000 ευρώ, ο φόρος θα αγγίξει κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Αν ανέβει στα 200.000 ευρώ, θα αφορά κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .