Pellanet

Πρόσφυγες απεργοί πείνας κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα.Αίτημά τους η επανένωση με τις οικογένειές τους

Απεργία πείνας ξεκίνησαν από σήμερα πρόσφυγες από camps και χώρους στέγασης στην Ελλάδα με αίτημα την επανένωση με τις οικογένειες τους. Οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα και υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

«Τρέχουμε να φύγουμε από τη Συρία γιατί εκεί έχει πόλεμο, ερχόμαστε εδώ και ζούμε στο δρόμο μαζί με τα παιδιά μας. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε κάνει αίτηση για άσυλο μόνο για οικογενειακή επανένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των προσφύγων που βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Ο Αμρ Ισα από τη Συρία είναι στην Ελλάδα μόνος του χωρίς την οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία. «Η κόρη μου κι η γυναίκα μου βρίσκονται στη Γερμανία. Δεν μπόρεσα να πάω διότι είχα λεφτά μόνο για 2 άτομα κι όχι για τρία. Έχουμε κάνει αιτήσεις για να πάμε στη Γερμανία εδώ και κάποιους μήνες κι έχουν γίνει δέκτες. Θα μείνουμε εδώ και θα κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να μας δώσουν απαντήσεις», επισήμανε ο Αμρ Ισα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσφυγες κι αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόσφυγες ζητούν από «την ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση να σεβαστούν το νομικό όριο των έξι μηνών για την οικογενειακή επανένωση από την ημερομηνία αποδοχής του αιτήματος».

Οι πρόσφυγες θα δώσουν αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, συνέντευξη Τύπου στην πλατεία Συντάγματος.

Πηγη:newsbeast.gr

Δημοσιεύτηκε στις 1 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ