Pellanet

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα και «τσουχτερά» πρόστιμα, με εντολή Θεοδωρικάκου – Στο «στόχαστρο» υπαίθρια πάρτι και καταστήματα

Νέα νομοθετική ρύθμιση προωθείται για όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν «παραθυράκια» του νόμου και να ανοίξουν τα καταστήματα τους, ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοιό.

Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται συνεργασία μεταξύ των κρατικών αρχών προκειμένου να μην εγκρίνεται η έναρξη λειτουργίας καταστήματος με διαφορετικό ΑΦΜ., κάτι που συνέβαινε με την βοήθεια «αχυράνθρωπων». Την ίδια ώρα, με παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι, με στόχο να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσέ η κυβέρνηση, κατά της πανδημίας.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, από όλες τις υπηρεσίες, βρίσκονται επί ποδός, ενώ έχει επιστρατευτεί και το δίκτυο πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., για τα καλέσματα μέσω ομαδικών συνομιλιών σε social media, για να μεταφέρουν τα κέντρα διασκέδασης σε νοικιασμένους χώρους, με πριβέ πάρτι, με μηχανήματα, dj κλπ.

Οι αρχές βασίζονται παράλληλα και σε καταγγελίες από πολίτες που θα αναφέρουν τη διοργάνωση πάρτι, με μουσική, κλπ. Αποτρεπτικά εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν τα βαριά πρόστιμα για τα ιδιωτικά πάρτι, που θα ξεκινούν από 50.000 για την πρώτη παράβαση για τον μισθωτή και θα προχωρούν στις 200.000 για τη δεύτερη παράβαση.

Ωστόσο, όπως τονίζουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν μπορεί να απαγορευτεί η συγκέντρωση ατόμων στα σπίτια -όσοι και αν είναι στον αριθμό- όταν πρόκειται για οικογένειες, φίλους κλπ. Αυτό ήταν κατί το οποίο ανέφεραν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως να ανταποκρίνονται, τα όσα ανέφεραν, στην πραγματικότητα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στα υπαίθρια πάρτι, όπως σε πλατείες. Για αυτό αναμένονται στοχευμένοι έλεγχοι από πεζές και εποχούμενες περιπολίες προκειμένου να… μην μετατοπιστούν τα κέντρα διασκέδασης στην ύπαιθρο.

Όσον αφορά στους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βαρύτητα θα δοθεί στον έλεγχο για τα απαραίτητα πιστοποιητικά, τον αριθμό των ατόμων, τις αποστάσεις των τραπεζιών, φυσικά να μην υπάρχει μουσική, αλλά και να κλείσουν στις 2 τα ξημερώματα όπως προβλέπεται.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου, 2021


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’

17:28 - Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Πέλλας – Προθεσμία ως 1η Αυγούστου

17:27 - Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού

17:25 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα- Πρόγραμμα

17:22 - Συναυλία-Μουσική βραδιά “ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ”

17:19 - : Θερινός κινηματογράφος στη Σκύδρα

17:18 - ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

17:16 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής