Pellanet

Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική στάση εργασίας καλεί η ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή (12 μ.μ.), πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο.

Η κυβέρνηση «σφαγιάζει» τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων λέει το Συνδικάτο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και το προσωπικό των Δήμων και Νομαρχιών.
Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας θα υπάρξουν τροποιήσεις και ματαιώσεις πτήσεων.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συγκέντρωση και πορεία στη ΔΕΘ και κήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης.
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της «η κυβέρνηση και η τρόικα, μετά το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ψήφισαν στη Βουλή και αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, συγκεκριμενοποιεί και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο. Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αλλά και με τις ρυθμίσεις που ήδη ψηφίστηκαν, καταργείται το σύνολο των δικαιωμάτων και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «μπροστά στο στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα, περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε., αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές».

»Έτσι μετά την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός μας με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μετά τα νέα φορολογικά βάρη, με πρόσχημα την κρίση καταργεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και από κοινωνικό και αλληλεγγύης το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους, τα οδηγεί σε διάλυση».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η επικουρική ασφάλιση και ιδιαίτερα στο Δημόσιο οδηγείται σε διάλυση αφού εξαιτίας της κλοπής των αποθεματικών, του χρηματιστηρίου, του παγώματος των προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κανένα Ταμείο δεν θα είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα καλύπτει τα ελλείμματα».
Τονίζεται, επίσης, «οι επιπτώσεις από τις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης θα είναι δραματικές για όλους.Για τους ήδη συνταξιούχους, γι' αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους». Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:34 - 4ο Περιβαλλοντικό & Αθλητικό Φεστιβάλ «ΑΓΑΠΩ ΛΟΥΔΙΑ» – Μη λείψει κανείς!

12:30 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις σε κοινότητες της Αλμωπίας

12:26 - Η βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας φιλοξένησε τον ποιητή Θοδωρή Σαρηγκιόλη

12:22 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Νάξο

12:19 - Μήνυμα του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη σε μαθητές και γονείς για τις πανελλαδικές εξετάσεις

12:17 - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της απόφασης Αυγενάκη για το πρόγραμμα ενίσχυσης των παρακάρλιων περιοχών, ύψους 43 εκατ. ευρώ

12:14 - Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη στον Δήμαρχο Πέλλας

07:23 - Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη 29 Μαΐου στον Άγιο Σπυρίδωνα (περιοχή Αγίου Γεωργίου)

15:02 - Ενημέρωση προς τους Δημότες- Προτροπή μη χρήσης της γέφυρας του Πλατανότοπου μέχρι νεότερης ανακοίνωσης

15:00 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ