Pellanet

Σοκ από το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 5χρονου από τα ροτβάιλερ.

Την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε ο άτυχος 5χρονος στο Νοσοκομείο Κοζάνης, μετά την επίθεση από τα ροτβάιλερ, επιβεβαίωσε και η ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ο 5χρονος έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο.

Επίσης τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του 5χρονου άτυχου αγοριού.

Ο 5χρονος κηδεύτηκε σήμερα στις 10 το πρωί στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης, εκεί όπου συντετριμμένη η μητέρα του αποχαιρέτησε το αγγελούδι της.

Τι λέει ο δικηγόρος του 72χρονου

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» μίλησε σήμερα το πρωί ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα τον άτυχο 5χρονο, ανήμερα του Πάσχα. Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Κούρας, συναντήθηκε μαζί με τον πελάτη του, χθες το βράδυ, στην κατοικία του, όπου διαδραματίστηκε το τραγικό περιστατικό, ώστε να έχει μια πλήρη άποψη για το τι έχει συμβεί. Όπως ανέφερε: «Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία, ουσιαστικά ένα υπερυψωμένο ισόγειο και το ημιυπόγειο από κάτω, στο οποίο ήταν φυλαγμένα τα σκυλιά. Τα σκυλιά – που επιτέθηκαν στο παιδάκι – φυλάσσονταν σ' ένα χώρο 3-4 μέτρα. Δίπλα στο κούφωμα της πόρτας υπήρχε ένα μικρότερο "πορτίδιο" περίπου 60-70 εκ., από τo οποίo βγαίνουν τα σκυλιά το βράδυ. Κάποιες στιγμές βγαίνουν και την ήμερα, γιατί τα σκυλιά είναι κοινωνικά. Αυτό το "πορτίδιο" είναι εσωτερικά κλεισμένο με μια ξύλινη πλάκα κι από την έξω πλευρά υπάρχει μια στήριξη με μια μεταλλική δοκό. Για να ανοίξει αυτή η πόρτα πρέπει κάποιος ν' ανοίξει τη μεταλλική δοκό και να "πέσει" η πόρτα. Αυτό ήταν η ασφάλειά του. Το πρόβλημα είναι τώρα ότι όλοι οι επισκέπτες και προσκεκλημένοι ήταν στο υπερυψωμένο ισόγειο μέσα στο σπίτι και προφανώς κάποια στιγμή το παιδάκι ξέφυγε από τον έλεγχό τους, βγήκε στην αυλή, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη κι άκουσαν τις κραυγές. Η μάνα και το παιδί ήταν η πολλοστή φορά που επισκέφτηκαν το σπίτι. Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος από το περιστατικό. Κανείς από τους παριστάμενους δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκαν τα σκυλιά στην αυλή. Όταν διακομίσθηκε το παιδί, μου είπε ο πελάτης μου, διαπίστωσαν πως ήταν ήδη "πεσμένη", η προστατευτική "σωλήνα (σαν "κόντρα"), που εμποδίζει το άνοιγμα της πόρτας».Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, μόνο αυτά που επιτέθηκαν στο παιδί, ήταν στο προαναφερόμενο χώρο, ενώ τα υπόλοιπα ήταν στο γκαράζ , σε άλλο χώρο, που ήταν περίκλειστος και οι δύο χώροι δε συγκοινωνούσαν μεταξύ τους.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού. Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:50 - Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών

11:35 - Λάκης Βασιλειάδης: Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας – Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου

10:41 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:36 - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολικές μονάδες σε περιοχές της Ημαθίας

10:27 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων

16:10 - Συνάντηση της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

16:06 - Συνάντηση του προέδρου του Ε.Ε.Θ. Κυριάκου Μερελή με τον βουλευτή της ΝΔ Διαμαντή Γκολιδάκη

15:55 - «Πρόσληψη μόνιμου Ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών »

14:07 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ “ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ”

12:58 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ