Pellanet

Στην “κατάψυξη” η Β. Ελλάδα

Επιμένει το τσουχτερό κρύο στη Δ. Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες - Χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική

H «Σοφία» έφυγε και ο «Τηλέμαχος», το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, έρχεται, φέροντας χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες. Στη Βόρεια Ελλάδα η νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική όπου αναμένονται για σήμερα κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με πιο χαμηλές στο Νευροκόπι Δράμας, όπου υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου, και την Ορεστιάδα (-9 βαθμοί).
Τη ίδια ώρα επιμένει το τσουχτερό κρύο στη Δ. Μακεδονία, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο στα Γρεβενά να «δείχνει» το πρωί -10 βαθμούς Κελσίου και σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα -9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς και επικρατούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότατα για πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Το χιόνι των τελευταίων ημερών και ο πάγος ταλαιπωρούν αρκετούς Θεσσαλονικείς κυρίως περιφερειακών δήμων, ενώ δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια. Κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου. Αντίθετα, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Αισθητό είναι το κρύο και στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Το ίδιο ισχύει σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονία.

voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3