Pellanet

Στοιχεία από τηλέφωνα για τον παιδόφιλο

Ένα προς ένα τα τηλέφωνα των ανήλικων θυμάτων που βρέθηκαν στη συσκευή του 37χρονου παιδόφιλου θα αναζητήσουν οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, για να μπορέσουν να εντοπίσουν όλα τα παιδιά που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από το 2000 μέχρι την ημέρα της σύλληψής του. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς ο κατηγορούμενος με χαρακτηριστική ευκολία προσέγγιζε τα θύματά του, που αναζητούσε σε πάρκα και παιδικές χαρές. Ο 37χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ενώπιον της εισαγγελέως Ευαγγελίας Καρανίκα, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ο παιδόφιλος και ενώπιον της εισαγγελέως επανέλαβε τις σοκαριστικές ομολογίες για τη δραστηριότητά του, όπως ακριβώς είχε κάνει κατά τη διάρκεια της προανάκρισης στην ασφάλεια, αμέσως μετά τη σύλληψή του, αφήνοντας άναυδους και τους αστυνομικούς που τον εξέτασαν. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου έχει προγραμματιστεί να δώσει εξηγήσεις σήμερα το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 37χρονος προσέγγιζε παιδιά ηλικίας 13 έως 16 χρόνων και με αντάλλαγμα μικρά δώρα και χρηματικά ποσά τα αποπλανούσε. Μάλιστα συνέχιζε τις τηλεφωνικές επαφές μαζί τους και έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του, όταν 39χρονη μητέρα 13χρονου από τη Θεσσαλονίκη βρήκε χυδαία μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο του γιου της και ειδοποίησε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια οργανώθηκε επιχείρηση συνάντησης με τον κατηγορούμενο στην Τούμπα, όπου τελικά συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του συγκεκριμένου παιδιού οι αστυνομικοί από τα κινητά τηλέφωνα που βρήκαν επιβεβαίωσαν τα στοιχεία και άλλων ανηλίκων, καθώς ο κατηγορούμενος γνώριζε μόνο τα μικρά τους ονόματα.

Άνεργος, αλλά...εν δράσει
Η υπόθεση της έρευνας βρίσκεται πλέον στα χέρια του δεύτερου τακτικού ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος θα κινήσει τις διαδικασίες άρσης απορρήτου των τηλεφώνων για να προκύψουν τα στοιχεία των υπόλοιπων θυμάτων. Αυτό που προκάλεσε επίσης εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο 37χρονος εδώ και χρόνια ήταν άεργος, ωστόσο έβρισκε χρήματα για να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και να συναντιέται με τα θύματά του, αφού την τελευταία διετία έμενε με τη μητέρα του στην Αθήνα. Ο ίδιος φέρεται πάντως να είπε ότι χρήματα έπαιρνε από τη σύνταξη που εισπράττει η μητέρα του. makthes

Δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.