Pellanet

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που πέρασε τα σύνορα και συνελήφθη

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Τούρκος που συνελήφθη χθες στις Καστανιές Έβρου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Το περιστατικό έχει γίνει πρώτο θέμα στις τουρκικές εφημερίδες ενώ ο δήμαρχος Αδριανούπολης βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

Μόλις πέρασε τα σύνορα και έγινε αντιληπτός οι Ελληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

 Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος είναι ο Μουσά Αλερίκ (38 ετών), υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης ο οποίος βρισκόταν στην συνοριογραμμή για εργασίας με το μηχάνημα.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με το thrakinea.gr κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι Έλληνες φρουροί των συνόρων στις Καστανιές, όταν περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, είδαν σε απόσταση αναπνοής από το Ελληνικό Φυλάκιο 1, ένα JCB το οποίο χειρίζονταν Τούρκος.

Άμεσα οι στρατιώτες και τα στελέχη που βρίσκονταν στο φυλάκιο κινητοποιήθηκαν και δεν επέτρεψαν το μηχάνημα να βγει από το Ελληνικό έδαφος. Στην αρχή υπήρχαν διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην όριο γραμμή βρέθηκε και διερμηνέας από την πλευρά της Τουρκίας.

Τελικά ο χειριστής του μηχανήματος και το μηχάνημα οδηγήθηκαν στο τελωνείο Καστανεών.

Στην αρχή υπήρχε η υπόνοια ότι χειριστής του μηχανήματος ήταν Τούρκος στρατιωτικός, καθώς ίδια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός.

Αργότερα όμως και αφού ο χειριστής εξετάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί του πολιτική ταυτότητα και ισχυρίστηκε ότι έκανε εργασίες στην περιοχή των συνόρων κι ότι από λάθος πέρασε στην ελληνική πλευρά.
Το αν είναι πολίτης ή στρατιωτικός αναμένεται να διευκρινιστεί κατά τη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθηθεί σύντομα.
Πάντως ο συλληφθείς το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε από τις Καστανιές στην Ορεστιάδα.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:24 - Μιχάλης Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού

13:18 - Το Σάββατο 15 Μαρτίου στη Νέα Έφεσο το 8ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

13:16 - EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

12:14 - Έκθεση ζωγραφικής του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

12:08 - Συμμετοχή μαθητριών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου -1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του JA Greece με την Amaltheia’s Naturals: Φυτικά Καλλυντικά

11:13 - Εργασίες συντήρησης στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Σερρών και στις Επαρχιακές Οδούς 11, 15 και 2 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13:07 - Η Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού στην Πατρίδα Βέροιας (16-23 Μαρτίου 2025)

13:02 - : Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2025

11:41 - Αύριο Σάββατο 8 Μαρτίου στη Λεπτοκαρυά το 7ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

10:35 - Ε.Σ.Α.μεΑ.: 1ο Ογκολογικό Συνέδριο Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος- Κήρυξη εργασιών από τον Ι. Βαρδακαστάνη