Pellanet

Συμμετοχή μαθητριών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου -1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του JA Greece με την Amaltheia’s Naturals: Φυτικά Καλλυντικά

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 οι μαθήτριες του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας, Αβραμίδου Χριστίνα, Ολίδου Ραφαηλία, Συλλέκτη Πανωραία, Παπάζη Χριστίνα και Μπέκιο Ελένη συνοδευόμενες από την Διευθύντρια του 1ου ΕΚ Έδεσσας κα. Τεστέμπαση Αθηνά και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα. Φωτιάδου Σοφία συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης 2025 του Junior Achievement Greece. Η μαθητική ομάδα παρουσίασε την Amaltheia's Naturals, μια καινοτόμο επιχείρηση που δημιουργεί φυτικά καλλυντικά, αξιοποιώντας φυσικές πρώτες ύλες και προσφέροντάς τα σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες, στοχεύοντας στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Πέρα από τον οικολογικό της προσανατολισμό, η Amaltheia's Naturals έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν από την ομάδα θα δοθούν ως δωρεά στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεαγένειο, προκειμένου να προσφέρουν φροντίδα και ανακούφιση σε γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθήτριες επιθυμούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ευεξίας των γυναικών που δίνουν τη δική τους μάχη.

Με όραμα έναν κόσμο όπου η ομορφιά συμβαδίζει με την οικολογική συνείδηση και την κοινωνική προσφορά, οι μαθήτριες υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Φωτιάδου Σοφίας, σχεδίασαν προϊόντα που σέβονται τόσο την επιδερμίδα όσο και τον πλανήτη, ενώ παράλληλα προωθούν τη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας μέσω της επαναχρησιμοποίησης των συσκευασιών.

Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του JA Greece τους έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες, να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα και τη δημιουργική σκέψη, ενώ παράλληλα απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες από τον κόσμο της βιώσιμης και κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

Η Δ/ντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

Αθηνά Τεστέμπαση

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

12:17 - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ