Pellanet

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΤΤ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

  Σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, η οποία κατά τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου 2015. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ίσως τον δημοφιλέστερο προορισμό για τη μεγάλη ρωσική αγορά και αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη σπουδαιότητα που είχε η συμμετοχή της ΠΚΜ, η οποία έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της ΜΙΤΤ είναι οι 2.056 εκθέτες που συμμετείχαν από 203 χώρες, σε μια εκθεσιακή επιφάνεια που υπερβαίνει τα 50.000 τ.μ. Με κεντρική θέση στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις θεματικές ενότητες τουρισμού, που ενδιαφέρουν κυρίως τους Ρώσους επισκέπτες, όπως ο ήλιος και η θάλασσα, τα ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, ο αρχαιοελληνικός και σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός, καθώς και η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών της περιοχής. Τα στελέχη της ΠΚΜ, με επικεφαλής εκπροσώπους την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον Αντιπειφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους σημαντικότερους tour operators της Ρωσίας, καθώς επίσης και με άλλους φορείς του τουρισμού, τόσο από τη Ρωσία, όσο κι από την Ελλάδα και να συζητήσουν μαζί τους τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την ΠΚΜ, προωθώντας το θεματικό τουρισμό. Μάλιστα, κατά την επίσκεψη στο περίπτερο της ΠΚΜ της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Ρωσία Δανάης – Μαγδαληνής Κουμανάκου, συζητήθηκε το πρόβλημα έκδοσης βίζας για τους Ρώσους πολίτες, ενώ στον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού της Ρωσίας, Dmitry Davydenko, τέθηκαν προς συζήτηση πρακτικοί τρόποι συνεργασίας, ώστε να επανακινητοποιηθεί το ρωσικό κοινό προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το περίπτερο της ΠΚΜ επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Ευσταθίου, καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, με το οποίο συνεργάζεται η ΠΚΜ, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Σπυρίδωνας.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα