Pellanet

Συνάντηση Προέδρου Βουλής με συγγενείς των ομήρων που έχουν απαχθεί από την Hamas

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα με συγγενείς των ομήρων που έχουν απαχθεί από την Hamas.

Τους συγγενείς των ομήρων συνόδευσε ο Πρέσβης του Κράτους του Ισραήλ που υπηρετεί στην Αθήνα κ. Noam Katz και ο πρώην Πρέσβης κ. Ram Aviram.

Ο Πρέσβης της Ισραήλ, στην αρχή της συνάντησης εξήγησε, εν συντομία, τους λόγους που οδήγησαν στα τραγικά γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Οι συγγενείς των ομήρων τόνισαν ότι μετά την 7η Οκτωβρίου, δεν έχουν πλέον καμία επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους, ούτε νεότερα για την κατάστασή τους, γιατί η Hamas δεν επιτρέπει σε κανέναν Διεθνή Οργανισμό να έρθει σε επαφή με τους ομήρους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την οδύνη του για τη συνεχιζόμενη κράτηση των ομήρων και εξέφρασε την ελπίδα για τη σύντομη απελευθέρωσή τους, όπως έγινε μέχρι στιγμής για τέσσερις γυναίκες ομήρους. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους συγγενείς πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στις διεθνείς τους επαφές για την ταχεία απελευθέρωση των ομήρων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης και η Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων κα Μαργαρίτα Φλούδα.

 

Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.