Pellanet

Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων με τον οργανισμό UN Women για το προσφυγικό

 

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής  Κούβελα και στελεχών της ΓΓΙΦ με εκπρόσωπο του διεθνούς οργανισμού UN Women, που αποτελεί τμήμα του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και ειδικεύεται σε θέματα ισότητας των φύλων και ενδυνάμωσης των γυναικών. Αντικείμενο συζήτησης υπήρξε  η προσφυγική κρίση και η  πρόθεση της ΓΓΙΦ να σταθεί αλληλέγγυα και να παρέχει περιορισμένο αριθμό κλινών στους Ξενώνες φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες, σε γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκε εκτενώς η συγκεκριμένη δράση με την UN Women να δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με την ΓΓΙΦ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και στην όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των γυναικών προσφύγων.

Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε τους τομείς προτεραιότητας της ΓΓΙΦ σε σχέση με το προσφυγικό, που δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση και η παροχή υπηρεσιών σε γυναίκες πρόσφυγες θύματα βίας αλλά και η δημιουργική απασχόληση του γενικότερου γυναικείου προσφυγικού πληθυσμού, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος της UN Women, εξέφρασε την πρόθεση του οργανισμού να συνεργαστεί με την ΓΓΙΦ άμεσα είτε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης είτε στο πλαίσιο νέων και να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας, που να δεσμεύει τους δύο φορείς στην από κοινού χάραξη πολιτικών ισότητας και δράσεων προς όφελος των γυναικών προσφύγων.

Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι «είναι απαραίτητες τέτοιου είδους συνεργασίες και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι τα προβλήματα των προσφύγων πρέπει να λυθούν στη βάση τους. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τώρα αλλά αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει ο πόλεμος!»

 

 

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                          Το  Γραφείο Τύπου, 01/09/2016

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: [email protected]

Δημοσιεύτηκε στις 1 Σεπτεμβρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027