Pellanet

Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με εκπροσώπους των Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων από την Αθήνα και την Περιφέρεια, οι οποίοι συνοδεύονταν από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε το διαρκές αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων τα οποία σχετίζονται  με τις συνθήκες εργασίας, τις πληρωμές, την στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το υπουργείο εξετάζει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο απασχόλησης μέχρι την εξεύρεση  οριστικής λύσης στο θέμα της σχέσης εργασίας. Παράλληλα, επεξεργάζεται μία πρότυπη σύμβαση εργασίας για όλη την επικράτεια, με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς τα καθήκοντα των εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθεί η σημερινή πανσπερμία συμβάσεων, οι οποίες δύναται να οδηγούν σε εργαζόμενους διαφορετικών «ταχυτήτων», παρότι το αντικείμενο εργασίας είναι ίδιο.

Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων και της Ομοσπονδίας σε συνεργασία και ως προς την καταγραφή των περιπτώσεων που δεν παρέχονται Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους Δήμους, προκειμένου το υπουργείο να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να τα λάβουν.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι το ζήτημα της εργασιακής σχέσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στόχος είναι η επίλυσή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται η λύση, αλλά και στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να είναι περισσότερες οι διαθέσιμες επιλογές.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+