Pellanet

Συνεχίζει ο Πάγκαλος να λέει «μαζί φάγαμε τα λεφτά»

Επιμένει στην ορθότητα της φράσης του «μαζί φάγαμε τα λεφτά» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Το Βήμα. Ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει πάντως, ότι η φράση ήταν ενταγμένη στην πρόταση «μαζί φάγαμε τα λεφτά, μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο».
Συγκεκριμένα, ερωτάται: «Επιμένετε, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, στη φράση σας "μαζί φάγαμε τα λεφτά"; Μήπως το μετανιώσατε, μήπως δεν έπρεπε να το πείτε;» για να απαντήσει: «Κατ' αρχάς η φράση μου δεν ήταν "όλοι φάγαμε τα λεφτά". Είναι: "μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο". Αυτή είναι. Τελεία. Αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν είναι σε θέση ούτε ως την τελεία να πάνε. Στη φράση αυτή επιμένω, κατά λέξη βεβαίως. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πρόβλημα σε αυτή τη φράση;»
«Μήπως ο υπερπληθωρισμός στον δημόσιο τομέα;» είναι η επόμενη ερώτηση και ο κ. Πάγκαλος απαντά: «Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους.
»Τώρα μου λένε διάφοροι "και αυτός ο ανθρωπάκος ήθελε μια δουλειά γιατί πεινούσε". Μα, καλά, ο άλλος ανθρωπάκος, που και αυτός πεινούσε και δεν είχε ξάδελφο ή δεν ήταν του κυβερνώντος κόμματος, αυτός δεν έπρεπε να μπορέσει ισότιμα να διεκδικήσει αυτή τη θεσούλα; Ετσι αυτή είναι η απάντησή μου. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού, αναβιώνουν ένα κλίμα φαυλότητας το οποίο υπερκαλύπτει τα πάντα. Αλλά μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη.
»Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Έχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος».
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάσσεται υπέρ της κατάργησης του σταυρού προτίμησης και δηλώνει ότι δεν ξέρει αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας «δεν είμαι αναντικατάστατος, ούτε ισόβιος».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις Δεκέμβριος 31st, 2010


Σχόλια

pellanet facebook