Pellanet

Θεσσαλονίκη: Με drone ενημερώνονται οι πολίτες στην παραλία για τα μέτρα κατά του ιού

«Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις ευπαθείς ομάδες. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σαν το σπίτι δεν έχει. Οι ευπαθείς ομάδες καλέστε στον δήμο Θεσσαλονίκης για βοήθεια στο σπίτι». Με αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, το drone που έχει στη διάθεση του και επίσημα από σήμερα Δευτέρα το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζει στους πολίτες που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, την αναγκαιότητα να μείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Καθημερινά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΣμηΕΑ) τελευταίας τεχνολογίας, θα πραγματοποιεί «χαμηλές πτήσεις» στα σημεία της πόλης όπου θα κρίνεται αναγκαίο και θα ενημερώνει τους Θεσσαλονικείς.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιστρατεύσει και τη σύγχρονη τεχνολογία στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών. Με ηχητικό μήνυμα τους υπενθυμίζουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορωνοϊό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των συμπολιτών μας. Η εικόνα που βλέπουμε και σήμερα στην παραλία είναι απολύτως ικανοποιητική και φαίνεται ότι ο κόσμος έλαβε το μήνυμα», υπογράμμισε.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του drone που παραχωρήθηκε από ιδιωτική εταιρεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο δημαρχείο. Το έργο της ενημέρωσης των πολιτών από αέρος, για τη μη διάδοση του COVID-19, θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσουν τα μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00