Pellanet

Θεσσαλονίκη: Με drone ενημερώνονται οι πολίτες στην παραλία για τα μέτρα κατά του ιού

«Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις ευπαθείς ομάδες. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σαν το σπίτι δεν έχει. Οι ευπαθείς ομάδες καλέστε στον δήμο Θεσσαλονίκης για βοήθεια στο σπίτι». Με αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, το drone που έχει στη διάθεση του και επίσημα από σήμερα Δευτέρα το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζει στους πολίτες που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, την αναγκαιότητα να μείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Καθημερινά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΣμηΕΑ) τελευταίας τεχνολογίας, θα πραγματοποιεί «χαμηλές πτήσεις» στα σημεία της πόλης όπου θα κρίνεται αναγκαίο και θα ενημερώνει τους Θεσσαλονικείς.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιστρατεύσει και τη σύγχρονη τεχνολογία στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών. Με ηχητικό μήνυμα τους υπενθυμίζουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορωνοϊό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των συμπολιτών μας. Η εικόνα που βλέπουμε και σήμερα στην παραλία είναι απολύτως ικανοποιητική και φαίνεται ότι ο κόσμος έλαβε το μήνυμα», υπογράμμισε.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του drone που παραχωρήθηκε από ιδιωτική εταιρεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο δημαρχείο. Το έργο της ενημέρωσης των πολιτών από αέρος, για τη μη διάδοση του COVID-19, θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσουν τα μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ