Pellanet

Θεσσαλονίκη: Πανηγυρική υποδοχή για τον Κυρσανίδη – “Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στον Θεό που με βοηθάει”

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και “φορώντας” το πιο λαμπερό του χαμόγελο επέστρεψε στην Ελλάδα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ, Δημήτρης Κυρσανίδης. Στο Τόκιο έγραψε ιστορία παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ.

Εμφανώς συγκινημένος ο Κυρσανίδης ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να τον υποδεχτεί.

Εκεί τον περίμεναν οι γονείς του, η σύζυγός του, συγγενείς του, θαυμαστές και εκπρόσωποι της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε πως αφιερώνει το χρυσό μετάλλιο στον Θεό, που όπως είπε έχει πάντα τη βοήθειά του.

Αρχικά ανέφερε ότι ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί για την απώλεια του Αλεξάνδρου Νικολαΐδη, δίνοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά για το επίτευγμά του σχολιάζοντας ότι θα είναι για πάντα ο πρώτος αθλητής που πήρε το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη επίσημη παγκόσμια διοργάνωση παρκούρ.

Απευθυνόμενος στους νέους είπε «να κυνηγάνε τα όνειρά τους και να μη τα παρατάνε ποτέ. Με προσπάθεια όλα γίνονται».

width="500" height="281" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1">

«Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι για αυτό το τεράστιο επίτευγμα του παιδιού μας. Ήταν ο μεγαλύτερος από του αθλητές που συμμετείχαν» δήλωσε η μητέρα του πρωταθλητή. «Μας έβαλε γυαλιά όλους. Παρά τις δυσκολίες τα κατάφερε» πρόσθεσε ο πατέρας του Δημήτρη Κυρσανίδη. «Πριν φύγει μου είπε ότι θα τον βοηθήσει ο Θεός να νικήσει» ανέφερε η σύζυγος του Δημήτρη.

Έγραψε ιστορία στο Τόκιο

Παρά το γεγονός της αγωνιστικής του απουσίας για περισσότερο από έναν χρόνο λόγω τραυματισμού, ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής θριάμβευσε στο freestyle ανδρών που διεξήχθη στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Στον τελικό του αγωνίσματος πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και τερμάτισε πρώτος με 26 βαθμούς, μπροστά από τον Κινέζο Τενγκ Γκαοζένγκ (25,5 β.) και τον Ιταλό Ντάβιντε Ρίτσι (24,5 β.), που συμπλήρωσαν την τριάδα των νικητών.

 

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .