Pellanet

Θωμαΐδης για ιικό φορτίο στα λύματα: Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική, έρχεται απότομη αύξηση κρουσμάτων

Για την αύξηση που παρατηρείται στο ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής και Κρήτης μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι, μετά από τρεις εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται. «Η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη θα έλεγα, διότι η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αττική προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα έχουμε σημαντική αύξηση», τόνισε ο κ. Θωμαΐδης. Ειδικά για την Αττική ανέφερε ότι εδώ και έναν μήνα περίπου το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, στα 40 με 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Θωμαΐδης: Αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων

Προειδοποίησε ότι αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Το κλίμα από το Λονδίνο, πρόσθεσε, είναι ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη, αλλά η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σημαντική κυρίως στους άνω των 60. Συνεπώς, σύμφωνα με τον καθηγητή, και η μετάλλαξη Όμικρον αφορά αυτή κυρίως την ηλικιακή ομάδα που πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:56 - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ !

13:12 - Ενημερωτική εκδήλωση για τη «Στεφανιαία νόσο – Η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία της τρίτης ηλικίας»

12:58 -  ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΈΔΕΣΣΑΣ (ΦΟΕ & 1000 ΠΕΥΚΑ)

13:11 - Δυο φρέσκα πρόσωπα μπαίνουν στον πολιτικό διάλογο στο Δήμο Πέλλας 

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»