Pellanet

Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμπλέει με το Μαρόκο

Εθιμοτυπική επίσκεψη με σκοπό την προώθηση της επιλογής του Μαρόκου ως τιμώμενης χώρας του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποίησαν το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου κ. Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσαρί και ο Επίτιμος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Μπανταλί Αντάρ. Τους δύο διπλωμάτες τους οποίους συνόδευε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο αντιπρόεδρος Πλάτων Τασχουνίδης, ο υπεύθυνος προβολής και δημοσίων σχέσεων Νίκος Πασχαλούδης και τα μέλη του δ.σ. Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάϊδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης.
Displaying 3.JPG
Στην προσφώνησή του ο κ. Παπαχρήστος επισήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε ελπίζοντας στην ευτυχή κατάληξη της συνεργασίας. Επιθυμούμε να γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του Μαρόκο. Φέτος επιλέξαμε μια χώρα εκτός Ευρώπης, γιατί το Μαρόκο έχει το κεφάλι στη γηραιά ήπειρο και τα πόδια στην Αφρική. Θέλουμε να γίνουμε κοινωνοί της ιστορίας, της κουλτούρας και των αρχαιολογικών χώρων της αξιόλογης Μεσογειακής γης. Με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα με την κ. Μαυρίδου, ξεκινάμε μια παραγωγική διαδικασία που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στον τομέα του πολιτισμού και όχι μόνο». Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι: «Επισημαίνω και δεσμεύομαι για μια ακόμη φορά ότι υποστηρίζουμε έμπρακτα τις προτάσεις και τις δράσεις του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Άλλωστε πλέον η Αντιπεριφέρειά μας εκπροσωπείται στη νέα διοίκηση του Φεστιβάλ με εκλεγμένο Περιφερειακό σύμβουλο, που αποτελεί και το συνδετικό κρίκο της συνεργασίας μας. Με συλλογική προσπάθεια θα πετύχουμε πολλά. Υποδέχομαι και πάλι στην Πιερία τους Μαροκινούς φίλους με τους οποίους πριν λίγο είχα μια επιτυχή και εποικοδομητική συνεργασία».

Displaying 6.JPG Απαντώντας ο Πρέσβης του Μαρόκου Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσαρί είπε: «Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Σύντομα θα επισκεφθώ τη χώρα μου και θα υποβάλλω στην κυβέρνηση την πρόταση για την ανταλλαγή των πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Γνωρίζουμε όλοι τις άριστες σχάσεις Ελλάδας και Μαρόκου. Στην πατρίδα μου όλοι γνωρίζουμε άριστα τον Ελληνικό πολιτισμό. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα αναδείχθηκαν οι τέχνες, το αθλητικό πνεύμα, η δημοκρατία, η ποίηση. Όλοι οι Μαροκινοί έχουν ως όνειρο ζωής να επισκεφθούν την Ελλάδα, θεωρώντας ότι εδώ δεν είναι ξένοι. Μας συνδέει κάτι κοινό επιπλέον. Το δέσιμο της οικογένειας. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στο να έλθουν πιο κοντά οι λαοί μας. Είμαι αισιόδοξος για την επιτυχία της συνεργασίας που θα φέρει τους Μαροκινούς πιο κοντά όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα». Ο κύκλος των χαιρετισμών έκλεισε με τον υπεύθυνο προβολής και δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Νίκο Πασχαλούδη που τόνισε: «Ο πολιτισμός είναι η γέφυρα συνεργασίας των λαών. Το Μαρόκο έχει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα. Ειδικά στη ζωγραφική, την ξυλογλυπτική, την κεραμική. Ως τιμώμενη χώρα θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα παραπάνω, αλλά και τη μουσική και το χορό». Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Αντιπεριφέρειας οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Στέφανος Μπιτόπουλος και Δημήτρης Τσιμήτρης και ο ειδικός συνεργάτης Δημήτρης Ρουκάς. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Ψηφιδωτών, στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο, στο Δίον, με ξεναγό τον υπάλληλο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Σάββα Σπυριδόπουλο.
Displaying 11.jpg
Το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας των Μαροκινών διπλωματών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κάστρο του Πλαταμώνα με οικοδεσπότη τον Περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Τζόβα, ο οποίος πέρα από την ξενάγηση, παραχώρησε γεύμα εργασίας στο οποίο συζητήθηκαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ