Pellanet

Το ΠΑΜΑΚ οργανώνει μαθήματα επιχειρηματικότητας σε θερινό σχολείο στο Νυμφαίο

Μαθήματα επιχειρηματικότητας αλλά και ζωής στη φύση συνδυάζει το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει και στο Νυμφαίο Φλώρινας παράλληλα με το αντίστοιχο θερινό σχολείο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Το πρόγραμμα επεκτάθηκε στο Νυμφαίο για να προσεγγίσει και παιδιά από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά και για να προσφέρει διαφορετική εμπειρία θερινού σχολείου, συνδυάζοντας τη μάθηση με δραστηριότητες στη φύση.
Στο σχολείο του Νυμφαίου μπορούν να συμμετέχουν νέοι ηλικίας 14-18 ετών, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στο ακριτικό χωριό, στις 23- 29 Αυγούστου. Στο σχολείο της Θεσσαλονίκης, για τις ίδιες ηλικίες, τα μαθήματα θα υλοποιηθούν από τις 25 έως και τις 30 Ιουνίου.

Στο «ThesSummerSchool at Camp» του Νυμφαίου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα όπως η επιλογή καριέρας, η έννοια και οι επιλογές επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου, οι λειτουργίες των επιχειρήσεων και η καινοτομία.
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από έμπειρους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, να συζητήσουν μαζί τους και να επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους και να αντιληφθούν τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα, θα αποκτήσουν την κατασκηνωτική εμπειρία και θα συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια ρόλων, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, μαθήματα προσανατολισμού, συζητήσεις σε συνδυασμό με πεζοπορία στη φύση, τοξοβολία, επισκέψεις στον Αρκτούρο κ.α.

Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει γίνει από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οι υπόλοιπες δραστηριότητες από τη ΧΑΝΘ.
Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιχειρηματικότητας του τμήματος, Κώστα Φούσκα, υπάρχει ενδιαφέρον των νέων να γνωρίσουν τον κόσμο των επιχειρήσεων, πριν ακόμη ολοκληρώσουν το σχολείο, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους βοηθά στην μελλοντική επιλογή των σπουδών τους και της επαγγελματικής τους πορείας.
Το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη θα υλοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δίνεται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2310.891-227, με email στο [email protected] ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του θερινού σχολείου: thessummerschool.iseb.gr
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:27 - Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου μας αποχαιρετά την Κυριακή το βράδυ

14:23 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14:21 - Καταγγελία-Εσωτερική διασπορά Covid-19, σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς.

14:17 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

14:16 - “Όταν ο ήλιος σπάει την πέτρα”: Νέο βιβλίο του Νίκου Δημαρά από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

11:26 - Η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε την υποψηφιότητα και την πρόταση ρήξης και ελπίδας του Μιχάλη Κατρίνη

11:24 - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

10:05 - Θεοδώρα Τζάκρη – Συνάντηση στη Βουλή με αντιπροσωπεία της ΠΟΠΥΣΥΠ

10:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υποδομών για την πορεία του έργου Οδικός Άξονας ΕΟ2 Θεσσαλονίκη- Γιαννιτσά – Έδεσσα

09:28 - Σε εξέλιξη η φωτιά στο όρος Πάικο – Κοντά σε πεδίο βολής του στρατού