Pellanet

Το βράδυ της Πέμπτης έφτασε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να λάβει μέρος, την Παρασκευή, στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο που διοργανώνει η Αθήνα.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν εφαρμοστεί στο αεροδρόμιο και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν παρακάθησαν το βράδυ της Πέμπτης σε ιδιωτικό δείπνο, παρουσία των συζύγων τους. Ξεχωριστό δείπνο είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν επίσημη συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής, αμέσως μετά την ομιλία Ερντογάν στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να συζητήσουν πάνω σε διμερή και διεθνή θέματα -συζητήσεις που θεωρούνται συνέχεια των εργασιών του ελληνοτουρκικού «ανωτάτου συμβούλιου συνεργασίας».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Αθήνα περί τις 5:00 μ.μ. της Παρασκευής.
Στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξέλιξη που φαίνεται πως συνδέεται με τη διπλωματική ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ.
Τις τελευταίες ημέρες είχε υπάρξει φημολογία πως ο κ. Ερντογάν θα είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ.Νετανιάχου, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής σε πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.
Σε δηλώσεις την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως δεν επιθυμεί να συνομιλήσει με τον Ισραηλινό ομόλογο του και πως εάν παρευρεθεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο συνέδριο της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ