Pellanet

Βροχή διαμαρτυριών προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα αθλητικά σχολεία

Η Ενωτική Κίνηση Γυμναστών οργανώνει διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί καταγγέλλοντας την απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας, που υποβαθμίζει το μάθημα της φυσικής αγωγής και τον σχολικό αθλητισμό γενικότερα.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Γυμναστών κάνει λόγο για ψευδή στοιχεία του υπουργείου και για χαλκευμένες αναλογίες αριθμού αθλητών και προπονητών: "Ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον, για παράδειγμα, να ενημερωθούν οι καθηγητές με ημερίδες ή σεμινάρια για τις επαναστατικές ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στο σώμα ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας στην κρίσιμη εφηβική ηλικία και πώς αυτό επιδρά στη διαδικασία της μάθησης στο σχολείο και σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους που δεν αθλούνται.
"Κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε, δεν αναλογίστηκε για τα προβλήματα αυτών των παιδιών, όταν αντιμετωπίζονταν ως τεμπέληδες και χασομέρηδες, όταν στη ζωή τους κυριαρχούσε ένα όραμα, που για να το υλοποιήσουν έδιναν από τον εαυτό τους πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα προπόνησης και εξουθένωσης και δίχως αυτό πολλές φορές να απασχολεί το ανεκπαίδευτο διδακτικό προσωπικό, που εν αγνοία του πολλές φορές καταρράκωσε τη ψυχολογία των κουρασμένων παιδιών και περιόριζε σημαντικά τη διαδικασία μάθησης.
"Στα πλαίσια της άγνοιας και της παραπληροφόρησης αλλά και της δημιουργίας κλίματος, είδαμε έκπληκτοι να δημοσιεύονται από ιστοχώρο εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος ψευδή στοιχεία, τα οποία πηγάζουν, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο, από το υπουργείο Παιδείας, και τα οποία είναι φυσικά χαλκευμένες αναλογίες αριθμού αθλητών και προπονητών".
Με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό "κοροϊδίας" και "αναλγησίας" του υπουργείου Παιδείας, το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών, τα μέλη του οποίου συνεδριάζουν το πρωί της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου.
Ο σύλλογος των μαθητών του Αθλητικού Γυμνασίου Δράμας καλεί σε συμπαράσταση όλους τους μαθητές του νομού και προαναγγέλλει δυναμικότερες κινητοποιήσεις, καθώς, όπως οι ίδιοι οι μαθητές εξηγούν, "στο Αθλητικό Γυμνάσιο Δράμας δεν έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς ούτε μία ώρα προπόνηση".

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι