Pellanet

Χαρδαλιάς: Σε εξέλιξη 55 πυρκαγιές -Ελπίζουμε να οριοθετηθεί η φωτιά στην Αττική τις επόμενες ώρες

Η φωτιά στην Αττική είναι σε ύφεση αλλά δεν εφησυχάζουμε, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη 55 πυρκαγιές.

«Ολη τη νύχτα δουλέψαμε σκληρά για να οριοθετήσουμε τα μέτωπα στην Αττική.

«Στην Εύβοια καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια. Σημαντικό μέτωπο και στη Φωκίδα. Στις άλλες φωτιές αντιμετωπίζουμε αναζωπυρώσεις», προσέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Στην Αττική οι αναζωπυρώσιες είναι συχνές αλλά αντιμετωπίζονται . Καταφέραμε χθες να ανακόψουμε τη φωτιά στη Μαλακάσα, σήμερα είναι καλύτερη η εικόνα στο Πευκόφυτο.

»Στην Εύβοια η φωτιά στο ξεκίνημα κινήθηκε στο βόρειο ορεινό όγκο και πήρε γρήγορες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις για αυτό εκκενώσαμε 39 οικισμούς και κοινότητες.

 

»Στη Φωκίδα, όπου η φωτιά ξεκίνησε από τη χρήση τροχού από συμπολίτη μας, υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων. Η φωτιά έχει κάψει τεράστια έκταση που φτάνει ως την Ιτέα και το Μαλανδρίνο.

»Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι σήμερα σε όλη την επικράτεια πολύ υψηλός.

Ολες μας οι δυνάμεις επίγειες και από αέρως είναι σε πλήρη κινητοποίηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγούστου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:56 - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ !

13:12 - Ενημερωτική εκδήλωση για τη «Στεφανιαία νόσο – Η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία της τρίτης ηλικίας»

12:58 -  ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΈΔΕΣΣΑΣ (ΦΟΕ & 1000 ΠΕΥΚΑ)

13:11 - Δυο φρέσκα πρόσωπα μπαίνουν στον πολιτικό διάλογο στο Δήμο Πέλλας 

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»