Pellanet

Χοντρό κράξιμο στους συνταξιούχους βουλευτές

Την οργή της Βουλής προκαλούν οι αξιώσεις των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι ζητούν ως αναδρομικά ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έγραψε εχθές το protothema.gr και έχει γίνει σήμερα πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες, 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητούν να ισχύσει και γι' αυτούς η ρύθμιση που ισχύει για τους ανώτατους Δικαστικούς.

Με τον τρόπο αυτό και την ώρα που οι Έλληνες υφίστανται σημαντικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ο κάθε συνταξιούχος βουλευτής αξιώνει περίπου 250.000 ευρώ!

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου συζητείται το ν/σ για το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι «η στάση αυτή απαξιώνει ακόμα περισσότερο τους πολιτικούς ιδιαίτερα στις μέρες μας που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται αυστηρά». Επιπλέον, ο κ. Σαχινίδης θύμισε την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος το 2006 από το βήμα της Βουλής είχε πει «να κάνω μια αναφορά σε μια περίοδο όπου μεγάλες κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Καλώ τους προέδρους των Ανώτατων δικαστηρίων να παραιτηθούν από τις αξιώσεις του και το ίδιο πρέπει να πράξουν όλοι όσων συμπαρασύρονται οι μισθοί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας είπε «με βάση την ομιλία του Παπανδρέου καλούμε τους συνταξιούχους βουλευτές να παραιτηθούν των αξιώσεων. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και γι αυτό καλούμε να παραιτηθούν των αξιώσεων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό οι προσφυγές και τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών».

Στην καρδιά του προβλήματος αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής αναφέροντας «Διαχρονικά είμαστε αντίθετοι με αυτή την αντίληψη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, όπως και δεν θα πρέπει να πληρώνονται οι συμμετοχές στις διάφορες επιτροπές».

Πιο αιχμηρός ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος είπε: «Μουντζώνει η κοινωνία και οργίζεται με τους 800 βουλευτές που διεκδικούν», σημείωσε πως μπορεί η απαίτησή τους να είναι νόμιμη, όμως είναι καθόλα ανήθικη. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαδημούλης πρότεινε «με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής να ψάξουμε και να βρούμε τις αλλαγές που απαιτούνται για το Ζ ψήφισμα της Βουλής πάνω στο οποίο πατούν οι συνταξιούχοι βουλευτές και ζητούν τα αναδρομικά».

πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=120130

Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαΐου, 2011


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.