Pellanet

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟΥ;

Διαβάστε αναλυτικά τα προσόντα αλλά και τις αδυναμίες του κάθε ζωδίου εν όψει εξετάσεων...

ΚΡΙΟΣ: Από μικροί οι Κριοί δείχνουν τη φιλοδοξία τους και την επιθυμία τους για πρωτιά. Ακόμα κι αν έχουν δυσκολίες με τα μαθήματα, τις ξεπερνούν με το πείσμα που είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου τους. Τα προσόντα του: χαρισματική προσωπικότητα, μεγάλο ενθουσιασμό, επιμονή. Τα αδύνατα σημεία του: έλλειψη σταθερότητας, τάση για «πασάλειμμα» στη μελέτη.
ΤΑΥΡΟΣ: Στη μελέτη του ο Ταύρος είναι μεθοδικός και τελειομανής, αλλά τείνει να χάνει πολύ χρόνο, ίσως επειδή δεν έχει βρει ακόμα μια αποτελεσματική μέθοδο να τη διεκπεραιώνει. Έχει ανάγκη να προσαρμόζει τη μάθησή του στους δικούς του ρυθμούς, ώστε να προλαβαίνει να αφομοιώσει το υλικό του. Γι' αυτό και δεν του ταιριάζει, το διάβασμα-πασάλειμμα της τελευταίας στιγμής. Τα προσόντα του: προσήλωση στους στόχους του, υπομονή, σταθερότητα. Τα αδύνατα σημεία του: αργός στη μελέτη του, δύσκολος στις αλλαγές
ΔΙΔΥΜΟΙ: Η υψηλή νοημοσύνη του Δίδυμου είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, φτάνει να καταφέρει να κρατήσει το μυαλό του προσηλωμένο για αρκετό χρόνο στη μελέτη του. Ευτυχώς αφομοιώνει εύκολα και έχει γρήγορη αντίληψη . Τα προσόντα του: κριτικός νους, ικανότητα να ξεχωρίζει το ουσιώδες, προσαρμοστικότητα. Τα αδύνατα σημεία του: αμέλεια, απουσία συγκέντρωσης.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Για ένα τόσο ευαίσθητο πλάσμα όπως ο Καρκίνος, οι εξετάσεις δεν είναι και πολύ εύκολη φάση. Ήδη, στη διάρκεια της χρονιάς, έχει περάσει πολύ χρόνο χαμένος στους δικούς του κόσμους. Περισσότερο ονειρεύεται, παρά πραγματοποιεί Τα προσόντα του: διαίσθηση, ικανότητα να σκέφτεται σε βάθος. Τα αδύνατα σημεία του: υπερβολική ευαισθησία, διαρκής ανάγκη για επιβεβαίωση.
ΛΕΩΝ: Η εξυπνάδα, η φιλοδοξία και η επιθυμία για πρωτιά του Λέοντα είναι ολοφάνερες ήδη από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Και έχει πλήρη επίγνωση της αξίας του! Σε βαθμό υπερβολικό πολλές φορές, και ενδεχομένως επιζήμιο, καθώς κινδυνεύει να προκαλέσει αντιπάθειες εκεί ακριβώς που δεν θα έπρεπε: στους καθηγητές του. Τα προσόντα του: θάρρος, αποφασιστικότητα, αντοχή. Τα αδύνατα σημεία του: εγωκεντρισμός, έπαρση.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Το δυνατό σημείο του Παρθένου στις σπουδές είναι η αναλυτική του ικανότητα και η ακρίβεια στη σκέψη. Από την άλλη, το ζώδιο αυτό

διακατέχεται από μια απίστευτη τελειομανία, και κολλάει στην απομνημόνευση της κάθε λεπτομέρειας, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Τα προσόντα του: αυτοσυγκέντρωση, σιγουριά, μεθοδικότητα. Τα αδύνατα σημεία του: δυσκολία με τις προφορικές εξετάσεις, υπερβολική σχολαστικότητα.
ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός αργεί λίγο να …πάρει μπρος, αλλά αν αποφασίσει ότι ένα μάθημα ή αντικείμενο σπουδών τον ενδιαφέρει, δεν τον σταματά τίποτα. Έχει ταλέντο να διατηρεί καλές σχέσεις με όλους στο μαθητικό ή φοιτητικό περιβάλλον. Από την άλλη όμως, λόγω της κλίσης του προς τις… δημόσιες σχέσεις, είναι ο μαθητής ή ο σπουδαστής που μπορεί να προκαλέσει αντιπάθειες, καθώς θα έχει θεωρηθεί από τους άλλους σαν κόλακας, κοινώς «γλείφτης» των καθηγητών. Για ένα άτομο σαν τον Ζυγό, που απεχθάνεται τις κόντρες, τον ανταγωνισμό και τις δυσκολίες, η περίοδος των εξετάσεων δεν είναι και η καλύτερη φάση του, αλλά πρέπει να του αναγνωριστεί ότι το παλεύει φιλότιμα και, συνήθως, με πολύ καλά αποτελέσματα. Τα προσόντα του: επιμέλεια, άνεση στις προφορικές εξετάσεις. Τα αδύνατα σημεία του: τεμπελιά, κολακεία.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει ότι «σκίζεται» για την πρωτιά στις εξετάσεις, όπως άλλα ζώδια, και κανείς δεν μπορεί να τον πει… σπασίκλα. Αλλά τη διεκδικεί σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου. Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι ο συναισθηματισμός του διότι αν αποτύχει ο σκορπιός τότε απογοητεύεται υπερβολικά. Τα προσόντα του: αποφασιστικότητα, οξύνοια, περιέργεια. Τα αδύνατα σημεία του: άγχος, ευθιξία.
ΤΟΞΟΤΗΣ: Το να «μαντρωθεί» ένας νεαρός Τοξότης σε ένα πρόγραμμα μελέτης για τις εξετάσεις είναι μάλλον δύσκολο. Αν η αγάπη του για τη μάθηση δεν τον έχει κάνει αρκετά επιμελή στη διάρκεια της χρονιάς, σίγουρα δεν είναι ο τύπος που θα καθίσει και θα «σκιστεί» να τα μάθει όλα τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε είναι αρκετά αισιόδοξος, ώστε να εμπιστεύεται την καλή του τύχη. Τα προσόντα του: σιγουριά, ικανότητα να επικεντρώνεται στον στόχο, φιλομάθεια. Τα αδύνατα σημεία του: τάση να αφαιρείται, παρορμητικότητα.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει τις εξετάσεις σαν την ψηλότερη βουνοκορφή στην οποία πρέπει πρώτος και ολομόναχος να βάλει τη σημαία του. Είναι αποφασιστικός και οι καθηγητές τον συμπαθούν συνήθως γιατί είναι υπεύθυνος, φιλότιμος και καλά προετοιμασμένος. Όμως πρέπει να ελέγξει λίγο τον συναισθηματισμό που κρύβει κάτω από το «σκληρό» στιλ του. Έναν συναισθηματισμό που τον κάνει να παίρνει πολύ στα σοβαρά τις σπουδαστικές του επιδόσεις, να αγχώνεται και να βιώνει κάθε αποτυχία σαν να είναι το τέλος του κόσμου. Τα προσόντα του: αυτοσυγκέντρωση, αναλυτικότητα, υπευθυνότητα. Τα αδύνατα σημεία του: τάση να τα παίρνει όλα υπερβολικά σοβαρά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Οι επιδόσεις του νεαρού Υδροχόου στα μαθήματα είναι κάπως ασταθείς και ο ίδιος συνήθως συμπεριφέρεται με απρόβλεπτο και παρορμητικό τρόπο. Το βέβαιο πάντως είναι ότι τον ενοχλεί πολύ η διαδικασία τού να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις που του επιβάλλουν άλλοι (τι εκπαιδευτικό σύστημα κι αυτό!). Όχι πως δεν θα κατάφερνε, αφού έχει απίστευτα δημιουργικό μυαλό και πνεύμα πρωτοβουλίας Τα προσόντα του: δημιουργική σκέψη, σιγουριά. Τα αδύνατα σημεία του: αστάθεια, απερισκεψία.
ΙΧΘΕΙΣ: Ευαίσθητος και ονειροπόλος, ο νεαρός Ιχθύς μπορεί να μην έχει καν καταλήξει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, με αποτέλεσμα συχνά να επιλέγει μια κατεύθυνση σπουδών ή μια σειρά μαθημάτων μετά από παρότρυνση άλλων. Και μετά να την εγκαταλείπει ή να την αλλάζει… Παρόλα αυτά αφοσιώνεται με επιμέλεια στη μελέτη του, που προτιμά να την κάνει μόνος του. Τα προσόντα του: ευαισθησία, φαντασία, διαίσθηση. Οι αδυναμίες του: αναποφασιστικότητα, αστάθεια.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV