Pellanet

Έρχεται η απέλαση…του ΦΠΑ

Εναλλακτικά σενάρια στο θέμα της μαζικής μετάταξης προϊόντων από τον χαμηλό στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση, με δεδομένη την οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών.
«Δεν μπορούμε να στύψουμε άλλο το λεμόνι» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών για το ενδεχόμενο μαζικών μετατάξεων προϊόντων και υπηρεσιών στον ανώτατο συντελεστή 23%.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» να γίνουν πολύ επιλεκτικές μετατάξεις προϊόντων από το 11% στο 23% και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει εφαρμογή του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ στο 30% των προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης που βρίσκονται σήμερα στο 11% και αναφέρεται στο Μνημόνιο.
Ακόμη εξετάζεται το σενάριο ενός χαμηλότερου του 23% συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα. Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

20:54 - Συνέντευξη με τον Ευάγγελο Θωμά, πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολιτικής Προστασίας-Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας στον PellaFm, 103,3

15:09 - Beyohd the Wanes ένα ντοκιμαντέρ παγκοσμίου προβολής για την κωπηλασία

14:55 - Η ‘Μάχη της Λάσπης’ έφερε ένα μεγάλο βραβείο στην Ακρολίμνη Πέλλας

13:23 - Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα- του David Tristram σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στην Αριδαία!

14:34 - Καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας στο Βαρόσι

21:39 - Αναζητώντας την Πέλλα στους παλαιούς χάρτες

21:33 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο που προσπάθησε να εξαπατήσει ημεδαπό άνδρα στην Πέλλα, με τη ”μέθοδο του λογιστή”

21:27 - Δυναμική η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη BEYOND Expo 2026

20:13 - Συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Πέλλας, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη στον pellaFm 103,3

16:17 - Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026