Pellanet

Σχέδια ιδιωτικοποίησης του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού από τον Τραμπ

Σχέδια, που αναμένεται να πυροδοτήσουν θύελλα αντιδράσεων, φέρεται να έχει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Washington Post στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι να μετατρέψει τον ISS σε ένα είδος επιχείρησης ακίνητης περιουσίας, σε τροχιά, την οποία δεν θα διαχειρίζεται η κυβέρνηση, αλλά ο ιδιωτικός τομέας.

Εσωτερικό έγγραφο της  NASA, που περιήλθε στην κατοχή της αμερικανικής εφημερίδας, αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να διακόψει κάθε χρηματοδότηση του Σταθμού μετά το 2024. Δεν θέλει, όμως, να τον εγκαταλείψει πλήρως, για αυτό και φροντίζει να καταρτίσει ένα σχέδιο μετάβασής του σε ιδιωτικά χέρια.

Όπως σχολίαζαν αναλυτές στην εφημερίδα η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσει ότι υπάρχει όντως ενδιαφέρον ιδιωτών επιχειρηματιών για τον Σταθμό.

Τη διαχείριση του σταθμού, που στοιχίζει 3 έως 4 δις. δολάρια ετησίως, έχει αναλάβει για λογαριασμό της NASA η Boeing. Είναι ωστόσο αμφίβολο εάν ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός θα ενδιαφερόταν να εξελιγχθεί σε ιδιοκτήτη ενός προγράμματος, που απαιτεί διακρατική συνεργασία.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:37 - Η σκληρή απομάκρυνση του Δημήτρη από την κοινότητα της Νέας Πέλλας

16:25 - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ , ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΠΑΙΔΙΑ

21:57 - 30-5-2026 Συνελήφθη ένα άτομο στην Έδεσσα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

21:52 - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : “ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ” – ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

15:03 - Ταυτοποιήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην πώληση αυτοκινήτων που είχαν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από Ελλάδα και εξωτερικό

09:45 -

09:42 - Έγκριση 500.000 ευρώ για τις φυσικές καταστροφές στον Δήμο Σκύδρας

16:51 - Το Health-IQ στην Έδεσσα: Ενίσχυση δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας για ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα

15:14 - ΕΛ.ΑΣ.: Αυξημένα μέτρα και εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

15:10 - Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις