Pellanet

Τατουάζ που αλλάζει χρώμα

Ερευνητές του δημιούργησαν ένα μελάνι τατουάζ, το οποίο αλλάζει χρώμα ανάλογα με τα επίπεδα της γλυκόζης και του pH στο σώμα.
Ειδικότερα, ανέπτυξαν μια μέθοδο για την αντικατάσατση των μελανιών για τατουάζ με βιοαισθητήρες-υγρά, που αλλάζουν χρώμα σε σχέση με τις μεταβολές στην κυκλοφορία του σώματος.

Οπως ανακοινώθηκε, έφτιαξαν τέσσερις βιοαισθητήρες, οι οποίοι αντιδρούν σε βιοχημικές πληροφορίες: ο αισθητήρας pH αλλάζει μεταξύ μωβ και ροζ, ο αισθητήρας γλυκόζης μετακινείται μεταξύ μπλε και καφέ, το νάτριο και ένας δεύτερος αισθητήρας pΗ φθορίζουν σε υψηλότερη ένταση υπό το υπεριώδες φως.

Οι ερευνητές βρίσκονται σε φάση δοκιμών, πειραματιζόμενοι με δέρμα χοίρου. Ωστόσο, πιστεύουν ότι η μέθοδός τους θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ως ιατρικό εργαλείο.

Για παράδειγμα, οι διαβητικοί που ελέγχουν καθημερινά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, θα μπορούσαν να κάνουν το τεστ με τατουάζ βιοαισθητήρα, παρακολουθώντας απλώς την αλλαγή του χρώματος.

Στο πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται «DermalAbyss», είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας φοιτητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΜΙΤ) και φοιτητών της Ιατρικής του Χάρβαρντ.

[embed]

Πηγή: snoopit24.com

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ