Ερευνητές του δημιούργησαν ένα μελάνι τατουάζ, το οποίο αλλάζει χρώμα ανάλογα με τα επίπεδα της γλυκόζης και του pH στο σώμα.
Ειδικότερα, ανέπτυξαν μια μέθοδο για την αντικατάσατση των μελανιών για τατουάζ με βιοαισθητήρες-υγρά, που αλλάζουν χρώμα σε σχέση με τις μεταβολές στην κυκλοφορία του σώματος.
Οπως ανακοινώθηκε, έφτιαξαν τέσσερις βιοαισθητήρες, οι οποίοι αντιδρούν σε βιοχημικές πληροφορίες: ο αισθητήρας pH αλλάζει μεταξύ μωβ και ροζ, ο αισθητήρας γλυκόζης μετακινείται μεταξύ μπλε και καφέ, το νάτριο και ένας δεύτερος αισθητήρας pΗ φθορίζουν σε υψηλότερη ένταση υπό το υπεριώδες φως.
Οι ερευνητές βρίσκονται σε φάση δοκιμών, πειραματιζόμενοι με δέρμα χοίρου. Ωστόσο, πιστεύουν ότι η μέθοδός τους θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ως ιατρικό εργαλείο.
Για παράδειγμα, οι διαβητικοί που ελέγχουν καθημερινά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, θα μπορούσαν να κάνουν το τεστ με τατουάζ βιοαισθητήρα, παρακολουθώντας απλώς την αλλαγή του χρώματος.
Στο πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται «DermalAbyss», είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας φοιτητών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΜΙΤ) και φοιτητών της Ιατρικής του Χάρβαρντ.
[embed]
Πηγή: snoopit24.com
Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουνίου, 2017