Pellanet

Με 118 άτομα θα ενισχυθεί η υπηρεσία υποδοχής των προσφύγων

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης με την πρόσληψη 118 ατόμων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η γενική γραμματεία Υποδοχής Προσφύγων.

Η χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο γ.γ. Υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης, στη συνάντησή του με τον εκπρόσωπο της Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, "χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας, επισημαίνοντας ότι η μέχρι τώρα συνεργασία των δυο φορέων έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς, όπως η αξιολόγηση και η βελτίωση της σίτισης και των δομών φιλοξενίας, η δημιουργία των ασφαλών ζωνών για τους ασυνόδευτους ανηλίκους κλπ.", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας Υποδοχής είναι άμεση, εξηγεί η γενική γραμματεία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς η πρόσληψη των μόνιμων υπαλλήλων που προβλέπει μέσω ΑΣΕΠ ο Ν. 4375 θα πάρει αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί. Ο νόμος ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά καθυστερεί στην εφαρμογή του, ενώ οι καθημερινές ανάγκες στις δομές είναι επιτακτικές.Γι' αυτό το λόγο, οι κ.κ. Βουδούρης και Λεκλέρκ, κρίνουν σημαντικό να υπογραφεί το γρηγορότερο δυνατόν η συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων, ώστε να αναλάβουν οι προσληφθέντες εντός του Σεπτεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .