Pellanet

Συνάντηση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με επιχειρηματίες Μακεδονίας-Θράκης

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είχαν σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, επιχειρηματίες από τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίοι εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 (Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή) και πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό των 13,499 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού και έλαβαν τις προκαταβολές, ποσοστού ως και 50% της συνολικής επιχορήγησης. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Καβάλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Σερρών και με τις επενδύσεις τους διατηρούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 250 νέες θέσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

Η σημερινή συνάντηση είναι μια ακόμη απόδειξη της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται έμπρακτα από την Κυβέρνηση και το ΥΜΑΘ, σε όλους τους τομείς, για τη ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας της Περιφέρειας. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ολοκληρώνουμε έργα που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε αδράνεια.

Σήμερα, το ΥΜΑΘ, η Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου μας και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών Ανάπτυξης και Τουρισμού, κατάφεραν να απελευθερώσουν κεφάλαια επιχορηγήσεων που εκκρεμούσαν για επιχειρήσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η χρηματοδότησή τους θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Ευελπιστούμε ότι τα χρήματα θα επενδυθούν με τον καλύτερο τρόπο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, και εμείς με το νέο έτος θα έχουμε να κάνουμε και άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:08 - «Η Ποίηση στα Χρόνια της Σιωπής, 1967–1974 – Η Επίδραση του Γιώργου Σεφέρη»

15:20 - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

15:13 - Από την ποίηση στη μουσική… Ένα δίκτυο έμπνευσης με γέφυρα τον Ντεμπυσύ

15:10 - 11ος ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:51 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο σε περιοχή των Σερρών

09:09 - To αριστουργηματικό μπαλέτο «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης

17:45 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

17:39 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑΙΑ

16:58 - Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η εκδήλωση για την Ποντιακή χορευτική παράδοση

16:21 - Η ομάδα βόλεϊ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ολοκλήρωσε τον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος της Β Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών