Pellanet

«Χρυσή» επιδότηση έως 18.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ -Για νεανική επιχειρηματικότητα

Με το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ -που προ ημερών ανακοίνωσε νέα δράση για 500 ανέργους- επανέρχεται το πλάνο στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το workenter.gr, αφορά σε προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στήριξη νέων έως 29 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Οι ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι, με τον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί 2.500 επιχειρηματικά σχέδια.

Το ποσό της ενίσχυσης, κατά την ίδια πηγή, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.000 ευρώ.

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και ο δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε ηλικίες από 22 έως 29 ετών και η απασχόληση θα γίνει σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3.000 ανέργους θεωρητικών σπουδών

Το τρίτο πρόγραμμα περιγράφεται ως στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής.

Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών, ενώ προβλέπονται διάφοροι τομείς δραστηριοποίησης (social media, πολιτιστικοί οργανισμοί, συμβουλευτική, αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών κ.λπ).

Επαγγελματική ενδυνάμωση για 10.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών

Το εν λόγω πρόγραμμα, σύμφωνα με το workenter, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επενδύει στο ανθρώπινο δυναµικό και στην ενίσχυση της κλαδικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν προτάσεις όπως, για παράδειγμα, η διασύνδεση κρίσιμων τομέων όπως ο τουρισμός με την αγροδιατροφή.

3.000 θέσεις για νέους πτυχιούχους από τον ΟΑΕΔ

Το πέμπτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά νέους πτυχιούχους, ηλικίας 24-29 ετών, θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης.

Θα διατεθούν 3.000 θέσεις. Αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειµένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Ο προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ.

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025