Pellanet

Ανακρούει πρύμναν η Δύση στα ασφαλιστήρια ρωσικού πετρελαίου υπό την απειλή ενεργειακής κρίσης

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνει πλέον η Δύση καθώς η απειλή της ενεργειακής κρίσης, αλλά και ο φόβος για έντονες πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται πως αμβλύνουν τις αυστηρές κυρώσεις έναντι του ρωσικού πετρελαίου. Επί της ουσίας, η κατάσταση αυτή οδηγεί σε νέα καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή το σχέδιο αποκλεισμού της Μόσχας από την αγορά των ναυτασφαλίσεων.

Η ΕΕ ανακοίνωσε μια παγκόσμια απαγόρευση παροχής θαλάσσιας ασφάλισης σε πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο πριν από δύο μήνες, αναμένοντας συντονισμένη δράση με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη θεσπίσει παρόμοιους περιορισμούς. Η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε τέτοιας απαγόρευσης, επειδή το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της βιομηχανίας ναυτιλιακών ασφαλίσεων.

 

Εν τω μεταξύ, οι Βρυξέλλες στα τέλη Ιουλίου τροποποίησαν ορισμένους περιορισμούς στις συναλλαγές με κρατικές ρωσικές εταιρείες, επικαλούμενη ανησυχίες για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου