Pellanet

Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show” στη Νέα Υόρκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων, συμμετείχαν για πέμπτη φορά στη διεθνή έκθεση "Summer Fancy Food Show", που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με δώδεκα εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις, ενισχύοντας τη συνολική δυναμική της ελληνικής αποστολής, η οποία συγκαταλέχτηκε φέτος στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμμετοχές της διοργάνωσης. Στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας αναδείχθηκαν ο γαστρονομικός πλούτος και οι εξαγωγικές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους.

          Τα αυθεντικά ποιοτικά προϊόντα της περιοχής, όπως οι ελιές, το ελαιόλαδο, το μέλι και το κρασί αλλά και διάφορα τυροκομικά προϊόντα, ζύμες, σνακ, σάλτσες, αλείμματα, ορεκτικά κ.ά, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών. Παράλληλα, προϊόντα από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας και στο κεντρικό Product Showcase της έκθεσης.

          Η φετινή "Summer Fancy Food Show" φιλοξένησε περίπου 2.500 εκθέτες από 59 χώρες, προσελκύοντας 13.000 επισκέπτες και 8.100 εξειδικευμένους αγοραστές, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν 28 εκπαιδευτικά σεμινάρια.

«Οι εξαγωγές της Ελλάδας -και ειδικότερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- προς τις ΗΠΑ αποτελούν ισχυρό πυλώνα του εμπορίου, με τα προϊόντα της αγροδιατροφής να ξεχωρίζουν. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι εταιρείες αξιοποίησαν πλήρως τα εργαλεία που τους παρείχε η Περιφέρεια και προχώρησαν τόσο σε ανανέωση επιχειρηματικών συμφωνιών όσο και σε νέες επαφές. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε με συνέπεια να στηρίζουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

15:51 - Έδεσσα: Ορεινό Σκηνικό Δροσιάς, Καλοκαίρι 2026

17:16 - Συνέντευξη με τον περιφερειακό Σύμβουλο, και υποψήφιο με την -Ελληνική Λύση- Δήμο Κυριλίδη στον PellaFm 103,3

19:33 - ”ΓΕΛ Κρύας Βρύσης– Γεώργιος Τραπεζανλίδης” – Ένα όνομα, μια σπουδαία παρακαταθήκη με την ονοματοδοσία του σχολείου