Pellanet

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Ενταλμα σύλληψης για τον πρώην ποδοσφαιριστή-θρύλο Χακάν Σουκούρ για το πραξικόπημα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται εκτός ελέγχου και με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα κάνει πογκρόμ στους εχθρούς τους, είτε έχει στοιχεία για τις πράξεις του, είτε απλώς γιατί τους θεωρεί εχθρούς.

Το όνομα του νέου προσώπου που «κυνηγάει» ο Ερντογάν έσκασε σαν «βόμβα» μόλις έγινε γνωστό. Πρόκειται για τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Χακάν Σουκούρ!

Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε κατά του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ, στο πλαίσιο του πογκρόμ που συνεχίζεται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χακάν Σουκούρ, πρώην διεθνής, κατηγορείται ότι «είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφερόμενο στην οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας και η τουρκική ηγεσία έχουν καταστήσει υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.
Ο Χακάν Σουκούρ πάντως δεν βρίσκεται στην Τουρκία, αφού τα τελευταία χρόνια μένει μόνινα στις ΗΠΑ.

Διαμάχη Ερντογάν-Σουκούρ τον περασμένο Φεβρουάριο 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χακάν Σουκούρ βρίσκεται σε... ανοιχτή κόντρα με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Τούρκος πρόεδρος κατέθεσε μήνυση στον Σουκούρ για προσβλητικά σχόλια στο twitter προς αυτόν και τον γιο του.

Είχε εκλεγεί βουλευτής με τον Ερντογάν
Ο Σουκούρ, ο οποίος αποτέλεσε βουλευτής της κυβέρνησης έως το 2013, όταν και παραιτήθηκε μετά από ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που είχε πρωταγωνιστή τον Τούρκο πρόεδρο, υπεραμύνθηκε της θέσης του, τονίζοντας πως δεν ήθελε να προσβάλει συγκεκριμένα τον Ερντογάν, ωστόσο οδηγήθηκε σε δίκη, τρεις μήνες αργότερα.

Τελικά, στον πρώην διεθνή Τούρκο ποδοσφαιριστή, επιβλήθηκε πρόστιμο 17.000 δολαρίων αν και αρχικά με τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί κινδύνευε με φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Ποιος είναι ο Χακάν Σουκούρ 
Ο Χακάν Σουκούρ ήταν ο «Ταύρος του Βοσπόρου» όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Γαλατάσαραϊ., ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Τουρκίας (51 γκολ σε 112 ματς) και ο δεύτερος «κανονιέρης» του τουρκικού πρωταθλήματος (με 249 τέρματα σε 487 αγώνες).
Το μεγαλύτερο διάστημα της πλούσιας καριέρας του το πέρασε στη Γαλατάσαραϊ, με την οποία και συνέδεσε το όνομά του, κατακτώντας με τη φανέλα της 14 τρόπαια συνολικά και διατελώντας αρχηγός της για χρόνια. Προσπάθησε, βέβαια, να σταδιοδρομήσει και στο εξωτερικό, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

  • 1η Σεπτεμβρίου 1971: ο Χακάν Σουκούρ έρχεται στον κόσμο.
  • 1987: ξεκινά την επαγγελματική καριέρα του στη Σακάριασπορ, της γενέτειράς του. Μένει στην ομάδα τρία χρόνια, σκοράροντας 19 φορές σε 41 αγώνες και κερδίζοντας το εγχώριο Κύπελλο το 1988: Η πιο ισχυρή Μπούρσασπορ εντοπίζει το ταλέντο του, σπεύδει, και τον εντάσσει στη δύναμή της. Ο ίδιος παίζει με τα χρώματά της δύο σεζόν, συνεχίζοντας να διαπρέπει (11 τέρματα σε 51 αναμετρήσεις).
  • 1990: Εντάσσεται στη μεγάλη Γαλατάσαραϊ. Καθιερώνεται γρήγορα στο βασικό της σχήμα, και «πυροβολεί» κατά ριπάς τις αντίπαλες εστίες! Ως το 1995 βοηθά αποφασιστικά (σ.σ. 54 γκολ σε 90 συμμετοχές) να στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια και μία Κυπελλούχος Τουρκίας, αλλά και να κερδίσει μία φορά το τουρκικό Σούπερ Καπ
  • 1995: Η Τορίνο αποσπά την υπογραφή του. Έξι μήνες αργότερα αποτέλεσε, άδοξα, παρελθόν από τη «Γκρανάτε», αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί (ένα γκολ σε πέντε παιχνίδια) και επιστρέφει άμεσα στη «Γαλατά», και γίνεται ο ηγέτης της. Πετυχαίνει 108 γκολ σε 156 ματς, κερδίζει τέσσερα πρωταθλήματα, τρία εγχώρια Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ Τουρκίας, και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2000), ενώ αναδεικνύεται τρεις συνεχόμενες περιόδους (1997, 1998, 1999) πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, προτού, το θέρος του 2000, αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση της Ίντερ. Το δεύτερο πέρασμά του από το «Καμπιονάτο» ήταν καλύτερο (έξι γκολ σε 33 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις), μα και πάλι δεν ικανοποιεί απόλυτα. Τον Ιανουάριο του 2002 μετακινείται στην, επίσης ιταλική, Πάρμα, όπου έμεινε 12 μήνες δίχως να «πιάσει» καλή απόδοση (τρία γκολ σε 15 παιχνίδια).
  • ον Δεκέμβριο του 2002 παραχωρείται στην αγγλική Μπλάκμπερν, σκοράρει μόλις δύο γκολ σε εννέα ματς, και στο τέλος της χρονιάς αποδεσμεύεται.
  • Ακολούθως γυρίζει στη Γαλατάσαραϊ, στην οποία και ανήκε έως το τέλος της καριέρας του, το 2008: στην τρίτη του θητεία στον μεγάλο σύλλογο της Κωνσταντινούπολης σημείωσε 55 τέρματα σε 146 συναντήσεις, και χάρηκε άλλα δύο πρωταθλήματα καθώς και ένα Κύπελλο Τουρκίας.
  • Παραμένει έως και σήμερα ο ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ηταν το 2002 στην Άπω Ανατολή, όταν άνοιξε το σκορ στο 11o δευτερόλεπτο απέναντι στη Ν.Κορέα
Πηγή: IEFIMERIDA.GR

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου, 2016


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:48 - Εξαφανίσεις και Εκμετάλλευση Ανηλίκων από Κυκλώματα

14:42 - Έλευση Τιμίας Χειρός Αγίου Σπυρίδωνος στα Γιαννιτσά

12:43 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στους Νέους Πόρους (οδός Σόλωνος) την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

12:37 - Χαΐτογλου και Αντικρίση δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

15:33 - Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και εγκαίνια της 13ης Παραμυθούπολης στον πεζόδρομο Γιαννιτσών

15:27 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κατρίνης: «Οι πολίτες ζητούν αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση»

15:23 - Στην εκδήλωση της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου για τον οινοτουρισμό ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης

08:10 - ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΛΑΣΟΓΛΟΥ

08:00 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ