Pellanet

Εμβόλιο: Είναι αναγκαία η τρίτη δόση; Στις ΗΠΑ εξετάζουν αν υπάρχει κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανεξετάζουν κατά πόσο είναι αναγκαία μια τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου για την Covid-19 στους πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά θα χρειαστεί να δουν περισσότερα δεδομένα ώστε να γνωρίζουν αν αυτές οι πρόσθετες δόσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών, ανέφερε σήμερα υγειονομικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η δεύτερη δόση στα εμβόλια που χρησιμοποιούν αυτό το σχήμα ανοσοποίησης συσχετίστηκε με υψηλότερα ποσοστά παρενεργειών. Αυτό υποδηλώνει ότι μια ακόμη δόση θα μπορούσε ενδεχομένως να συνοδεύεται από ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

«Ενδιαφερόμαστε πολύ να μάθουμε αν μια τρίτη δόση μπορεί να συνδέεται με οποιονδήποτε υψηλότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων αντιδράσεων, ιδίως των πιο σοβαρών, αν και σπάνιων, παρενεργειών» είπε ο Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτής διευθυντής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει αν θα χορηγήσει ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων, αλλά θεωρεί ότι ίσως αυτό να είναι αναγκαίο για τους ηλικιωμένους και άλλες πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή μόλυνση, πρόσθεσε.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες Pfizer και BioNTEch σχεδιάζουν να ζητήσουν έγκριση, εντός των επόμενων εβδομάδων, από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ενισχυτική δόση του εμβολίου τους για την Covid-19, επικαλούμενες στοιχεία που δείχνουν ότι αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό αλλά και την εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

Ο Μπάτλερ είπε, πάντως, ότι δεν έχει δει κάποια εξασθένιση της ανοσίας στους κατοίκους των ΗΠΑ που έκαναν το εμβόλιο τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται

13:56 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

13:52 - Επιστολή του ΕΕΘ στον Πρωθυπουργό για τα έκτακτα μέτρα και την αύξηση του κατώτατου μισθού

16:58 - Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

16:54 - Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

16:49 - Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου – Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος 25 Μαρτίου, 2026

18:00 - Μόνο με συστηματική συνεργασία θα βάλουμε το έργο σε ράγες!

17:55 - ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΑΓΙΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

17:38 - ΣΔΕ Γιαννιτσών Δράσεις

17:02 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών