Pellanet

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Τρεις νεκροί (εικόνες)

Νέα αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, αυτή τη φορά στη Νίκαια, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι.

Από την επίθεση με μαχαίρι τρία άτομα έχασαν τη ζωή τουςσύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως μία γυναίκα έχει αποκεφαλιστεί.

gallia-epithesi-me-machairi-sti-nikaia-treis-nekroi-eikones0
Φωτ. REUTERS

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο και για τραυματίες, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος.

Η επίθεση διαπράχθηκε μέσα ή κοντά στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκαιας, Κριστιάν Εστροσί, ο οποίος πρόσθεσε πως ο ύποπτος ανέφερε τη φράση «Αλλάχου Άκμπαρ».

gallia-epithesi-me-machairi-sti-nikaia-treis-nekroi-eikones1
Φωτ. REUTERS

Κατά τον δήμαρχο Νίκαιας, ένα άτομο συνελήφθη μετά το περιστατικό, με τον ύποπτο να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ έκανε γνωστό πως στη Νίκαια πρόκειται να μεταβεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νίκαια. Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας.

gallia-epithesi-me-machairi-sti-nikaia-treis-nekroi-eikones2
Φωτ. REUTERS

Η επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια διαπράχθηκε στη σκιά της δολοφονίας –σε επίθεση τζιχαντιστή στις 16 Οκτωβρίου- του Γάλλου καθηγητή ιστορίας, Σαμιέλ Πατί, ο οποίος είχε παρουσιάσει σκίτσα του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης μετά τη δολοφονία του καθηγητή.

Στον μουσουλμανικό κόσμο, πιστοί αντέδρασαν κατεβαίνοντας σε διαδηλώσεις για τη στάση του προέδρου της Γαλλίας, ενώ σε πολλές χώρες έχουν αρχίσει εκστρατείες μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων.

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων απηύθυνε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις σχέσεις Άγκυρας – Παρισιού να βρίσκονται σε κρίση, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου ομολόγου του.

Ακολούθησε η δημοσίευση σκίτσου του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, στο οποίο απεικονίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, με την Άγκυρα να προαναγγέλλει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27