Pellanet

Η Ιταλία επέβαλε πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ στην Volkswagen

Το γραφείο αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ιταλίας δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι επέβαλε πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ στη Volkswagen Group για παραπληροφόρηση των αγοραστών αυτοκινήτων σχετικά με τα αποτελέσματα των εκπομπών ντίζελ.

Η Ιταλία διεμήνυσε ότι θα επιβάλει το υψηλότερο πρόστιμο στην ιστορία της στη VW Group, η οποία είχε αναφέρει ότι τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είχαν δοκιμαστεί για τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό που δίνει τεχνητά χαμηλά αποτελέσματα.

Η VW ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αμφισβητήσει το πρόστιμο σε διοικητικό δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η VW έχει παγιδευτεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συμβεί ποτέ στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και αντιμετωπίζει ποινικές έρευνες στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και αλλού σχετικά με σχυρισμούς καταναλωτών ότι έχουν εξαπατηθεί.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:29 - Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: «Η Ψυχική διάσταση της Κλιματικής κρίσης απαιτεί Άμεση δράση.

13:14 - ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση το Φράγμα του Αλμωπαίου»

13:13 - Επίσκεψη του νέου διοικητή της 2α Μεραρχίας πεζικού στο Δημαρχείο Έδεσσας

15:40 - Αστεροσκοπείο έκπληξη στην Αρχαία Πέλλα!

15:37 - 6η Δ. ΣΥΝΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 22/1: Πόλεμος και αιχμαλωσία του Λωτ (Γέν. 14,1-13)

15:35 - Γ. Καρασμάνης : Να γίνει πράξη το δημοτικό κολυμβητήριο στα Γιαννιτσά

13:39 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Μέχρι 31 Ιανουαρίου η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στο Δήμο σε έως και 60 δόσεις

13:35 - Να μπει τέλος στο αδιέξοδο χιλιάδων πολιτών με τις αποποιήσεις κληρονομιάς

13:30 - Λάκης Βασιλειάδης: Επικοινωνία με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Ημαθίας κ. Μ. Παππά για την εξέλιξη της έκδοσης και κοινοποίησης πορισμάτων των ζημιών του 2024

13:27 - Κ. Τσιάρας προς αγρότες: «Υπάρχει διάθεση για συνεργασία και λύσεις»- «Είμαστε εδώ για να κρατήσουμε τον πρωτογενή τομέα όρθιο»