Pellanet

Η Τερέζα Μέι συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για συμμετοχή της Βρετανίας στις επιθέσεις στη Συρία

Τη συγκατάθεση του υπουργικού της συμβουλίου για εμπλοκή της Βρετανίας σε στρατιωτική δράση στη Συρία αναμένεται να ζητήσει η Τερέζα Μέι.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα προεδρεύσει έκτακτου «πολεμικού υπουργικού συμβουλίου» σήμερα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να μετάσχει στη στρατιωτική δράση που αναμένεται να αναλάβουν ΗΠΑ και Γαλλία εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και ειδικά εναντίον των υποδομών τους για την κατασκευή χημικών όπλων.

Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Μέι δεν πρόκειται να ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για την εμπλοκή των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων στα επικείμενα πλήγματα στη Συρία, διότι θέλει να αναληφθεί δράση γρήγορα.

Αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να επισημαίνει χθες ότι θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των βουλευτών για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Αυτό υποστηρίζω εδώ και πολλά, πολλά χρόνια στη Βουλή», είπε. «Προφανώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, προφανώς θα πρέπει να υπάρξει τώρα μια απαίτηση για μια πολιτική διαδικασία τερματισμού του πολέμου στη Συρία. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια περαιτέρω κλιμάκωση».

Αλλά και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων, σερ Βινς Κέιμπλ, απαίτησε από την κυβέρνηση «να παρουσιάσει τους στόχους οιασδήποτε προτεινόμενης δράσης στο Κοινοβούλιο», αν και τόνισε ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ παραβίασε «μια σαφή κόκκινη γραμμή» με την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα