Pellanet

Ιταλία: «Θα δοθεί παράταση στα μέτρα αν κριθεί αναγκαίο», επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας Σιλέρι

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι αναφέρθηκε σήμερα στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.

«Αν κριθεί αναγκαίο, θα παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν το αποφασίσουμε, πάντως, θα πρόκειται για μια περιορισμένη παράταση», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, σε ένα βαθμό άλλαξε τις προβλέψεις μας, αλλά θεωρώ ότι έχουμε σχεδόν αφήσει πίσω μας την πιο κρίσιμη φάση. Πολλά εξαρτώνται και από το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία εμβολιασμού, με τις πρώτες και τις τρίτες δόσεις», πρόσθεσε ο Σιλέρι. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των μέχρι τώρα αποφάσεων, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα θα πρέπει να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο έτερος υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι, ο Αντρέα Κόστα, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai κάλεσε τους Ιταλούς να «διαβάσουν» με ορθό τρόπο τα επιδημιολογικά και στατιστικά στοιχεία: «Πέρυσι την ίδια περίοδο, στα νοσοκομεία μας βρίσκονταν 30.000 ασθενείς με covid-19, ενώ τώρα είναι 6.000. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν 3.300 και σήμερα είναι λιγότεροι από 800», δήλωσε ο Κόστα.

Ο ίδιος εξήγησε, τέλος, ότι «η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στο ότι γίνονται σαφώς περισσότερα τεστ απ' ότι το 2020» και ολοκλήρωσε επαναλαμβάνοντας ότι «το κύριο, θετικό στοιχείο είναι ότι το 87% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 85% την δεύτερη».

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 9 Δεκεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται

13:56 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

13:52 - Επιστολή του ΕΕΘ στον Πρωθυπουργό για τα έκτακτα μέτρα και την αύξηση του κατώτατου μισθού