Pellanet

Κορωνοϊός: 51 κρούσματα στην Ιταλία, 2 νεκροί -Λαμβάνουν μέτρα

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία έφτασαν πλέον τα 51, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάναα.

Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης. Πριν από λίγο, παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.
powered by Rubicon Project

Επίσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Στην Ρώμη, τέλος, γυναίκα από την Κίνα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.
Παραμένουν 2 οι νεκροί του κορωνοϊού

Οι νεκροί παραμένουν δύο, ένας άνδρας 78 ετών που ζούσε στην περιφέρεια Βένετο, με βεβαρημένη κατάσταση υγείας, και μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.

Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό σε πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν 38χρονο ασθενή. Ο οποίος, με την σειρά του, φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 15 άτομα. Ανάμεσά τους, η έγκυος γυναίκα του, φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27