Pellanet

La Repubblica: Πιθανή η παραίτηση Γιούνκερ τον Μάρτιο -Διαψεύδει η Κομισιόν

«Ο Γιούνκερ μπορεί να παραιτηθεί τον Μάρτιο, λόγω της περιορισμένης φιλοδοξίας των κυβερνήσεων», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Αλμπέρτο Ντ' Αρτζένιο, «η καθοριστική μάχη θα δοθεί τον Μάρτιο», όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή θα παραιτηθεί.

Πρόκειται για πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο Γιούνκερ βρίσκεται μπροστά σε καθοριστική επιλογή: είτε να δώσει την καθοριστική συμβολή του σε μια Ευρώπη ικανή να ατενίσει το μέλλον με την πρέπουσα φιλοδοξία είτε να αρνηθεί να διαχειριστεί την παρακμή, αφήνοντας το υπόλοιπο ήμισυ της θητείας του σε έναν από τους αντιπροέδρους του. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, φαβορί φέρεται να είναι ο Φινλανδός κεντροδεξιός Γίρκι Κατάινεν.

Η La Repubblica υπενθυμίζει ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε να ερμηνεύσει τους κανόνες με αυτοματισμούς, όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του Μανουέλ Μπαρόζο. Σύμφωνα με την εφημερίδα όμως, μεγάλο μέρος της απογοήτευσης του Γιούνκερ οφείλεται στο ότι πολλές κυβερνήσεις (κυρίως της Ολλανδίας και της Γερμανίας) φέρονται να του ζήτησαν να μην παρουσιάσει στις 8 Μαρτίου τη «Λευκή Βίβλο» για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Υπάρχουν προφανώς φόβοι και δισταγμοί που συνδέονται με τις διάφορες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις.

«Παράλληλα προκύπτουν δυσκολίες στο να συμφωνήσουν όλοι σε ό,τι αφορά την οδό που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη σύνοδο της Ρώμης για τα 60 χρόνια των ευρωπαϊκών συνθηκών -φτάνει να σκεφθούμε τις διαφορές ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Ορμπάν-, με τον Τζεντιλόνι να είναι ο μοναδικός ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να ταυτιστεί με τα φιλόδοξα σχέδια του Γιούνκερ», γράφει η La Repubblica.

Διαψεύδει η Κομισιόν

«Κατασκευασμένο σενάριο» χαρακτήρισε το δημοσίευμα η εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Νατάσα Μπερτό.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

15:01 - Η πρόληψη σώζει

14:54 - Από τον Νείλο στην Ήπειρο: Το Ταξίδι του Παπύρου Ενώνει τα Σχολεία της Πιερίας και των Ιωαννίνων

22:33 - Διάλογος του Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολου Τζιτζικώστα με νέους από όλη την Ευρώπη για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

22:30 - Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου Πέλλας για το Δημ. Συμβούλιο Νέων

22:27 - Αποστολή της Π.Ο.Π.Σ. στις Βρυξέλλες – Για πρώτη φορά συζητείται το θέμα της Γενοκτονίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

22:24 - Ενημερωτικό Περίπτερο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της 19ης Μαΐου 2026

22:20 - Αναλυτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες για το 7ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project” στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 17-31 Μαΐου

15:53 - ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

12:53 - Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2026

12:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ