Pellanet

Ολλανδία: Αγρότες παρέλυσαν τους δρόμους – Τρακτέρ παντού

Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους στο πλαίσιο της εκστρατείας διαμαρτυρίας τους μετά τις απόπειρες να επιρριφτεί σ' αυτούς η ευθύνη για τη ρύπανση με άζωτο.

Η τρίτη διαμαρτυρία αγροτών στην Ολλανδία

Τα κομβόι των τρακτέρ ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με προορισμό την Ουτρέχτη και οι αγρότες σκοπεύουν να μεταφέρουν αργότερα τη διαμαρτυρία τους στη Χάγη, όπου σχεδιάζονται χωριστές διαδηλώσεις.

Κομβόι τα τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους

Είναι η τρίτη φορά που οι αγρότες οργανώνουν ημέρα διαμαρτυρίας στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που άρχισαν τον Μάιο, όταν δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Ολλανδία παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις εκπομπές αερίων.

Πολύχρωμα τρακτέρ όπου πιάνει το μάτι

Μποτιλιαρίσματα στους αυτοκινητοδρόμους σημειώνονται σήμερα σε μήκος 375 χιλιομέτρων, ιδιαίτερα γύρω από την Ουτρέχτη, σύμφωνα με τον οργανισμό οδηγών και οδών ANWB. Ένα κυβερνητικό περιβαλλοντικό ινστιτούτο, για το οποίο οι αγρότες λένε πως ευθύνεται για τη δημοσίευση παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκπομπές αζώτου, βρίσκεται στην Ουτρέχτη.

«Πέρυσι δεν άκουγες τίποτε για άζωτο και τώρα ξαφνικά είναι ένα θανάσιμο ζήτημα», είπε στον κρατικό ραδιοσταθμό NOS ο Μίσα Μπάουβερ της Αμυντικής Δύναμης Αγροτών.

«Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι της πόλης που έχουν δύο φυτά στο μπαλκόνι τους και λένε 'η φύση υποφέρει'».

Ολλανδία και ρύπανση με άζωτο

Η κτηνοτροφία είναι μείζων αιτία της ρύπανσης με άζωτο, όπως και οι κατασκευές και οι μεταφορές. Οι αγρότες υπογραμμίζουν πως έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μειώσουν τις εκπομπές τους και λένε πως ο ρόλος τους ως προμηθευτών τροφής για το έθνος υποτιμάται.

Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα μέτρα κατά των αγροτών, ένα πολιτικό κόμμα έχει προτείνει να μειώσει η Ολλανδία τον αριθμό των ζωντανών ζώων που παράγει, προκαλώντας κατακραυγή από οργανώσεις αγροτών.

thestival.gr

Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27