Pellanet

Παρέμβαση ΗΠΑ για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία: Σεβαστείτε τον χαρακτήρα του μνημείου

Παρέμβαση έκανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση της Αγιάς Σοφι΄σς μετά την απόφαση της Τουρκίας να διαβάζεται το Κοράνι μέσα στον ιερό ναό καθημερινά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την τουρκικά πλευρά να σεβαστεί τον χαρακτήρα του μνημείου.

Η παρέμβαση αυτή έγινε μετά την κλιμάκωση της κόντρας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με την Άγκυρα να εκδίδει μια πρωτοφανούς δριμύτητας ανακοίνωση με την οποία το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να παρουσιάσει το θέμα της Αγιά Σοφιάς σαν διμερές ελληνοτουρκικό πρόβλημα και την Ελλάδα να απαντά με διαρροή ότι «εάν η Τουρκία δεν έχει ακόμα κατανοήσει ή δεν καταβάλλει προσπάθειες για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την προστασία των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα».

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ