Pellanet

Πράκτορες με πολιτικά στα γαλλικά τρένα και με άδεια να πυροβολούν

Ενοπλοι πράκτορες με πολιτικά θα επιβαίνουν σε ορισμένα τρένα, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στην σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος των Γαλλικών Σιδηροδρόμων Γκιγιόμ Πεπί.

«Οι πράκτορες ασφαλείας μας θα έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ένοπλοι και με πολιτικά μέσα στα τρένα» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σε πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Θα είναι «εξουσιοδοτημένοι και εκπαιδευμένοι να πυροβολούν» υπογράμμισε ο Πεπί.

Ενώ οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) διέθεταν ως τώρα πράκτορες οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν χρήση του όπλου τους μόνον ένστολοι, οι πράκτορες αυτοί θα φορούν πολιτικά. «Το ζητούμενο είναι να μην φαίνονται» υπογράμμισε ο πρόεδρος της SNCF.

Σχετικός νόμος για την ασφάλεια στις μεταφορές που επιτρέπει την αλλαγή αυτή τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Τετάρτη.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας