Pellanet

Σήμερα η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για την κρίση στη Συρία και τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχονται σήμερα στο Λουξεμβούργο, σε μία προσπάθεια να διαμορφώσουν ενιαίο μέτωπο μετά τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας κατά συριακών στόχων.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο εξ ονόματος και των 28 μελών της Ε.Ε. από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι υπογραμμίζεται ότι πρέπει «να λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο δεν δικαιολογούνται τα πλήγματα. Η στάση αυτή «δεν αποτελεί έκπληξη», εξήγησε ευρωπαϊκή πηγή.

«Η Ε.Ε. πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Πρέπει να αποφύγουμε κάθε χώρα να διεξάγει αυτόνομη πολιτική απέναντι στη Μόσχα. Είναι σημαντικό για την ύπαρξη της Ε.Ε.», τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στη διάρκεια της συνόδου τους στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν για την πολιτική που θα ακολουθήσουν απέναντι στη Μόσχα προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τον πόλεμο στη Συρία.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία για να την αναγκάσουμε να αλλάξει στάση. Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να λυθεί το ζήτημα της συριακής κρίσης» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Πρέπει να ελπίσουμε τώρα ότι η Ρωσία θα κατανοήσει ότι μετά τη στρατιωτική απάντηση (…) πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε μια πολιτική διαδικασία στη Συρία, η οποία θα επιτρέψει την έξοδο από την κρίση. Η Γαλλία είναι διατεθειμένη να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε από την πλευρά του ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

 

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!