Pellanet

Στην Ουρουγουάη το ρεκόρ Γκίνες μπάρμπεκιου

Ψήνοντας στη σχάρα περισσότερους από 10 τόνους κρέατος, η Ουρουγουάη κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο μπάρμπεκιου παγκοσμίως, μια διάκριση που διεκδικεί δυναμικά η γειτονική της Αργεντινή εδώ και μια δεκαετία.

Για τη διοργάνωση στη μικρή νότια πόλη Μίνας, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, χρειάστηκαν 60 τόνοι ξυλείας και η τέχνη περισσότερων από 100 μαγείρων που άρχισαν το ψήσιμο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

«Προετοιμαζόμασταν γι' αυτό από τον Οκτώβριο», είπε ο Ρόμπερτ Μπαγιάρες, επικεφαλής του εγχειρήματος. «Και έχουμε 4.000 κιλά ρώσικη σαλάτα ως συνοδευτικό. Αν το ήξερα, θα είχαμε κάνει αίτηση επίσης στο Γκίνες για τη ρώσικη σαλάτα, αλλά δεν είχαμε χρόνο», πρόσθεσε με χιούμορ.

Το μπάρμπεκιου θεωρείται εθνικό σπορ στην Ουρουγουάη όπως και στην Αργεντινή, με τις δύο χώρες να κοντράρονται διεκδικώντας το ρεκόρ από το 2008, όταν η Ουρουγουάη πέτυχε το πρώτο εγχείρημα ενός γιγάντιου μπάρμπεκιου. Το 2011, η Αργεντινή κατέρριψε το ρεκόρ οξύνοντας την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο γειτόνων, με τον καθένα να πιστεύει ότι ετοιμάζει το καλύτερο κρέας.

«Όλο αυτό δεν είναι για το ρεκόρ Γκίνες, είναι για να νικήσουμε τους Αργεντινούς», σχολίασε πολύ σοβαρά ο Ραούλ, ένας από τους μάγειρους που μετείχαν στην εθνική προσπάθεια.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ